0.7 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomePoliticăElena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată în dosarul...

Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată în dosarul Hidroelectrica

UPDATE 20,00: Omul de afaceri Dan Andronic a declarat, miercuri seară, că dosarul în care a fost trimis în judecată este cel în care avea, inițial, calitatea de martor.

”E un dosar în care din 2015 până în 2017 am fost martor. Apoi, s-a schimbat. Nu am ce să fac la așa ceva, decât să merg înainte. Ca director de ziar aveam discuții cu o mulțime de oameni, nu doar cu Udrea. Dar, ei au luat ce le-a convenit. Nu există interceptări. Vorbeam cu oameni politici, oameni de afaceri. Nu înțeleg cum Elena Udrea e trimisă în judecată pentru trafic de influență, dar nu există cumpărător de influență. Au verificat tot ce se putea verifica, nu s-a putut dovedi nimic. A rămas asta cu mărturie mincinoasă, asta e. Nu există niciun act că Elena Udrea avea acele acțiuni. Ele sunt sechestrate pe numele meu. Lucrurile s-au precipitat în urmă cu o lună de zile, când am fost schimbat din martor în acuzat. Bogdan Buzăianu nu apare, sunt mirat. Eu am cumpărat acțiunile de la Bobby Păunescu, cel care e martor acum, așa cum eram și eu”, a declarat Dan Andronic la postul Antena 3.

————————————

Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă, informează Digi 24, citând un comunicat al DNA.

Elena Udrea este acuzată că a cerut cinci milioane de dolari – din care a primit 3,8 milioane – de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, pentru ca în schimb să intervină pentru menţinerea contractului între Hidrolectrica şi firma acestuia.

Pe de altă parte, despre Dan Andronic, procurorii spun că la audieri acesta a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la Elena Udrea. Andronic afirmase că nu i-a cerut Elenei Udrea acordul pentru a publica anumite articole, ci doar s-a consultat cu Elena Udrea pentru a „verifica veridicitatea” informaţiilor obţinute.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă