6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăElena Udrea neagă că a vrut să preia România TV cu ajutorul...

Elena Udrea neagă că a vrut să preia România TV cu ajutorul lui Maior și Coldea

Fostul ministru Elena Udrea iese la rampă după recentele dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță. Într-o postare pe Facebook, Elena Udrea neagă că ar fi vrut să preia postul Realitatea Tv, punctând că Sebastian Ghiță a luat-o și a făcut România Tv „cu ajutorul lui Maior și Coldea”. Cât despre celebrul episod din toamna lui 2014, când Elena Udrea a fost fotografiată la Paris, alături de şefa DIICOT, Alina Bica, fostul ministru susține că nu știe ce conține raportul înaintat de SRI lui Traian Băsescu și cere desecretizarea acestuia.

„Desi m-a prins episodul țâșpe din interviul cu Sebi Ghita la spital si am cu totul alte prioritati, avand in vedere ca am fost subiect al acestei filmari, probabil pentru ca in celelalte episoade nu reuseste sa rupa gura targului cu nimic, vreau sa ii raspund scurt, amicului meu de la Belgrad. 
Nu inteleg ce jocuri face, decat ca nu isi reneaga originile, orice ar fi SRI si Maior trebuie sa fie bine… 
2. Nu eu am vrut sa iau Realitatea, nici nu aveam cum, ci el a luat-o si a facut RTV-ul, cu ajutorul lui Maior si Coldea. Eu m-am opus explicit preluarii, le-am reprosat celor din conducerea SRI etc., lucruri despre care vorbesc in Jurnalul meu, ba chiar am si spus public in emisiunea Romania 9 de la TVR.
De ce era nevoie sa aiba televiziune, am vazut ulterior, cand atacul la Traian Basescu, la mine si altii de pe lista neagra a fostului adjunct SRI se dadea prin Rtv mai ceva ca prin A3. Sigur, erau vremurile cand Sebi era inca prieten cu Coldea. 
3. De unde stie Ghita ce contine Raportul??? Eu, care eram vizata si mult mai apropiata de Presedintele care l-a cerut si l-a citit, habar nu am ce contine. Dar sunt sigura ca daca ar fi avut o singura referire la vreo fapta de-a mea, de-a lui Bica, in afara legii, as fi aflat pe loc. Oricum, ca sa ne lamurim, cer desecretizarea lui. 
Ma mir ca acum spune altceva, dupa ce zilele trecute tot Ghita declara ca a fost sunat de Coldea in ziua in care au fost publicate pozele in mod clandestin pe internet, care i-a dat un IP al unui site de pe care urma sa preia fotografiile cu mine si cu Bica, pentru a le da intr-un mare show tv, la televiziunea facuta impreuna de ei. Ceea ce s-a si intamplat atunci.
Cat priveste povestile pe care le-ar fi auzit de la SRI cu dosare cu arabi si nu mai stiu ce, si acest episod este descris de mine in Jurnal, apoi l-am dat exemplu si public de cateva ori, ca proba a implicarii lui Coldea in afaceri, de partea unora. 
Dar, si aici e mai simplu decat desecretizarea Raportului, il rog/autorizez pe domnul Cristoiu sa publice secventele din Jurnal despre care discuta Sebi Ghita, ca sa ne lamurim.
In concluzie, pot sa presupun doar ca ii e foarte greu in Serbia si ca nici el nu mai stie cui sa ii faca pe plac, ca sa ii fie bine. Adica exact ce a facut mereu…”, scrie Udrea, pe Facebook.

Sebastian Ghiţă a precizat, într-un interviu, că zece oameni din Bucureşti ştiau că vor apărea pozele cu Elena Udrea şi Alina Bica din Franţa, fostul deputat precizând că nu el a făcut site-ul pe care au apărut fotografiile, dar că ştia de existenţa acestuia. Solicitat să comenteze dacă, după părerea sa, Traian Băsescu i-a spus Elenei Udrea ce conţinea raportul SRI privind aceste poze, Ghiță a declarat că e foarte posibil. Fostul deputat a mai spus că scopul urmărit prin publicarea respectivelor poze era ca Elena Udrea să fie împiedicată să ajungă preşedinte, pentru că ar fi urmărit să-l desemneze pe Traian Băsescu premier. Totodată, Sebastian Ghiţă a mai spus că operaţiunea publicării respectivelor fotografii a aparţinut unor angajaţi din serviciile de informaţii, suspectându-l pe Florian Coldea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă