Foto: Arhivă

După 30 de ani, călăii de la Revoluție încă sunt liberi, avertizează președintele Iohannis

Deși au trecut 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, "cu câteva excepţii, călăii acelor zile se plimbă liberi", a declarat luni, la Timișoara, președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2019 - 21:20

Șeful statului a declarat, luni seară, la Timișoara, că se înclină "cu deosebit respect" în fața eroilor Revoluției Române, din Decembrie 1989, și a urmaşilor celor dispăruţi la Revoluţie.

"Dar în acelaşi timp un adânc sentiment de ruşine profundă mă copleşeşte. La 30 de ani de la Revoluţie, cu câteva excepţii, călăii acelor zile se plimbă încă liberi. Cea mai mare dezonoare pentru istoria României post-comuniste este că nu am aflat încă adevărul despre crimele odioase săvârşite, în care au fost implicate forţele de represiune ale regimului în frunte cu Securitatea lui Ceauşescu. Aceste orori nu trebuie să rămână nepedepsite", a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a susținut că nepedepsirea vinovaților pentru crimele din zilele Revoluției reprezintă o "datorie neîmplinită a Justiţiei din România".

Comentarii