16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăDrulă îl critică pe Grindeanu că nu știe problemele de pe calea...

Drulă îl critică pe Grindeanu că nu știe problemele de pe calea ferată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îl critică pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmând că nu înţelege nevoia unui program naţional de reînnoire a căii ferate şi nu alocă bani pentru achiziţii şi lucrări.

“Am lăsat contract semnat la Ministerul Transporturilor pentru echivalentul a 800 de kilometri de linie în termeni de traverse. Anul trecut au fost comandaţi 10 km din 800. Anul ăsta, nu au mai făcut vreo comandă”, declară Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, CFR SA a transmis într-un răspuns recent că pe contractul-cadru de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii ferate “fondurile avute la dispoziţie pentru anul 2023 nu au permis încheierea niciunui Contract Subsecvent”.

Cătălin Drulă aminteşte că USR a inclus un miliard de euro în PNRR pentru programul de reînnoire a căii ferate din România, iar Ministerul Transporturilor trebuie să îşi facă treaba.

“Refacerea căii ferate nu înseamnă doar modernizarea infrastructurii, ci şi o şansă de a dezvolta afacerile locale. Traversele şi macazurile necesare lucrărilor de modernizare sunt produse într-o fabrică din Buzău, care exportă în toată lumea”, afirmă Cătălin Drulă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă