Dragnea: "Viorica Dăncilă nu va putea să-și stabilească singură echipa de miniștri"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți, 16 ianuarie, că Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru, nu va putea să-și stabilească singură echipa de miniștri. Fiecare nume va fi supus dezbaterii în Comitetul Executiv Național al PSD.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 16.01.2018 - 16:18

„Numai un guvern tehnocrat ia oameni de pe stradă și îi face miniștri. Componența guvernului se discută în structurile statutare din partid. Dar orice ministru are drept de veto. Vom avea discuții pentru fiecare candidat la funcția de ministru. Viorica Dăncilă va avea un cuvânt important de spus, dar nu poți să vii în fața partidului și să spui 'Asta e echipa mea'”, a declarat Liviu Dragnea.

"Fiecare ministru va fi analizat. Fiecare! Există posibilitatea să rămână, dar fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea. Dacă vom decide să îi propunem doamnei Dăncilă să rămână în Guvern cineva, va fi după ce vom avea argumente serioase. Dacă îi vom propune ca cineva să plece, vom avea argumente serioase. Va fi o discuţie pentru unii, poate, dureroasă, dar necesară.", a completat Liviu Dragnea.

În cazul în care vor apărea conflicte între premier și un ministru, cum a fost conflictul Mihai Tudose - Carmen Dan, viitorul premier va putea propune o remaniere doar în CExN al PSD. „Vine în fața Comitetului cu argumentele și dacă sunt serioase va avea toată susținerea”, a explicat Dragnea.

„S-a discutat și propunerea mea ca secretarii de stat să fie numiți de către miniștri, pentru că fiecare ministru are responsabilitate pe domeniul lui. Vom decide dacă vom adopta această măsură, sigur, cu acceptul primului ministru. Înainte de a se gândi cineva că vrea autoritate, trebuie să capete respect”, a declarat Liviu Dragnea, cu privire la modificările din noul Guvern.

În privința structurii Guvernului, liderul PSD a declarat că nu se pune problema schimbării numărului de ministere, pentru a nu apărea întârzieri în aplicarea programului de Guvernare.

Întrebat dacă faptul că Viorica Dăncile este din Teleorman a contat la momentul nominalizării, Dragnea răspuns: „Nici vorbă. Remarc altceva: că organizația de femei a reușit să-și impună președinta ca propunere de prim-ministru.”

Comentarii