Tudose și Dragnea se pregătesc de confruntarea finală

Dragnea-Tudose, un război purtat prin intermediari

Oamenii lui Liviu Dragnea din PSD vorbesc despre demiterea lui Mihai Tudose însă șeful PSD spune că vrea menținerea premierului. Asigurări similiare oferea Dragnea și cu câteva săptămâni înainte de debarcarea lui Sorin Grindeanu.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2018 - 16:16

„Eu încă sper ca Mihai Tudose să rămână premier”, a declarat vineri Liviu Dragnea, aflat la Bacău, răspunzând astfel unei întrebări legate de afirmaţiile lui Cătălin Rădulescu privind posibila retragere a susţinerii acordată Executivului Tudose.

Cel puțin asta este varianta oficială, însă, neoficial surse politice spun că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar fi vorbit, în discuţiile de taină cu liderii PSD din Moldova despre nominalizarea vicepremierului Paul Stănescu la Palatul Victoria. Actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, este plecat cu Dragnea în turneu în Moldova, pentru semnările de contracte PNDL.

 

 „Bravo, Carmen Dan, şah mat! Ca membru vechi, al partidului meu,PSD, solicit întrunirea de urgentă a CEX -ului, pentru a hotărî , dacă, după ieşirea necontrolata şi nestatutară a premierului Tudose , mai susţinem echipa Tudose -Ciolacu la guvernare , şi dacă după ieşirile repetate in mass- media , contrare pozitiilor partidului , şi insubordonarea fata de deciziile partidului , mai pot fi menţinuţi in funcţie , aceşti doi colegi , care nu au înţeles nici in ultimul ceas , ca nu au ajuns prin niciun concurs in aceste funcţii , ci au fost puşi acolo de către partid şi ca sa realizeze programul partidului”,a scris deputatul PSD Cătălin Rădulescu pe Facebook.

 

Ce au cerut liderii locali ai PSD

 

Anterior şi liderul PSD Vaslui a declarat, Dumitru Buzatu, că nu se poate pune continua în acest fel.

„Asemenea lucruri nu ar trebui să se petreacă într-un Guvern, dar din păcate au evoluat de aşa natură încât ne aflăm într-o sarabandă a declaraţiilor. O cunosc pe Carmen Dan, este un om onest, am rămas foarte surprins când premierul, sub impulsul nervilor şi al situaţiei tensionate, a făcut afirmaţiile respective şi i-a solicitat demisia. Demisia ministrului de Interne din cadrul unui Guvern acceptat de o majoritate covârşitoare a decidenţilor din PSD nu cred că se poate cere la nervi, necesită o discuţie, un acord. Trebuie să vedem dacă cel căruia i se cere demisia a săvârşit un act care trebuie sancţionat cu demisie. Din păcate, evoluţia acestui conflict se îndreaptă spre un deznodământ nu chiar plăcut şi dacă va continua în acest fel, adică un ministru încearcă să ia măsuri într-un minister şi premierul îi cere demisia, mai rămâne ca CEX al PSD să îi ceară demisia premierului. Ce altă cale mai poate fi urmată dacă cea a dialogului constructiv nu este deschisă?”, a spus Dumitru Buzatu.

Comentarii