24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăDragnea: Sub nicio formă nu luăm în calcul suspendarea președintelui României

Dragnea: Sub nicio formă nu luăm în calcul suspendarea președintelui României

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, cum vor acționa coaliția PSD – ALDE și Guvernul în cazul în care președintele Klaus Iohannis n-o va revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

Dragnea a evitat să dezvăluie acest mod de acțiune, explicând doar că se va aștepta, mai întâi, anunțul șefului statului, care ar urma să fie făcut luni, la ora 18.

Întrebat de un jurnalist dacă ar putea fi luată în calcul și procedura de revocare a șefului statului, Liviu Dragnea a răspuns negativ: „Sub nicio formă nu luăm în calcul suspendarea președintelui României”.

Liderul PSD a precizat că știe despre sugestia lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care i-a cerut premierului Dăncilă să sesizeze CCR în cazul în care Iohannis n-o destituie pe Kovesi, dar a precizat că Viorica Dăncilă știe să-și asume responsabilități, așa că n-are nevoie să i se dea sfaturi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă