Foto: Arhivă

Dragnea: Sub nicio formă nu luăm în calcul suspendarea președintelui României

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că actuala Coaliție nu va încerca suspendarea din funcție a președintelui Iohannis, nici chiar dacă șeful statului n-o va revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2018 - 14:49

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, cum vor acționa coaliția PSD - ALDE și Guvernul în cazul în care președintele Klaus Iohannis n-o va revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

Dragnea a evitat să dezvăluie acest mod de acțiune, explicând doar că se va aștepta, mai întâi, anunțul șefului statului, care ar urma să fie făcut luni, la ora 18.

Întrebat de un jurnalist dacă ar putea fi luată în calcul și procedura de revocare a șefului statului, Liviu Dragnea a răspuns negativ: "Sub nicio formă nu luăm în calcul suspendarea președintelui României".

Liderul PSD a precizat că știe despre sugestia lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care i-a cerut premierului Dăncilă să sesizeze CCR în cazul în care Iohannis n-o destituie pe Kovesi, dar a precizat că Viorica Dăncilă știe să-și asume responsabilități, așa că n-are nevoie să i se dea sfaturi.

Comentarii