Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Dragnea s-a întâlnit cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, şi au discutat despre priorităţile privind preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2018 - 12:40

Totodată, Dragnea a spus că ţara noastră susţine politica de extindere a Uniunii în Balcanii de Vest şi susţine că îndeplinim condiţiile pentru aderare la spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, iar cei doi au discutat despre priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE, care va fi deţinută de România în primul semestru din 2019. Dragnea a subliniat că România îşi propune să aibă rezultate concrete în beneficiul cetăţenilor şi al proiectului european.

De asemenea, cei doi au discutat despre rolul pe care România îl poate avea în sprijinirea unui dialog constructiv Elveţia – UE cu privire la toate aspectele relaţiei. A fost subliniată importanţa eforturilor de modernizare a arhitecturii instituţionale în sensul menţinerii raporturilor de cooperare la nivelul căii bilaterale Elveţia – UE.  

A fost abordată şi problematica poziţionării României în dosarul Balcanilor de Vest, iar liderul PSD a reconfirmat angajamentul pentru avansarea politicii de extindere. El a susţinut că România va continua să aibă o abordare constructivă, deoarece perspectiva europeană a statelor candidate şi potenţial candidate reprezintă un factor motivator pentru dezvoltare şi progres şi constituie o ancoră de stabilitate şi securitate în Europa de Sud-Est.

În ceea ce priveşte politica de securitate, Dragnea a explicat că România face efoturi pentru înzestrare şi dobândire de capabilităţi, evidenţiind capacitatea ţării noastre de a asigura protecţia frontierelor. În cadrul eceleiaşi discuţii a fost discutată necesitatea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen, accentuându-se faptul că România îndeplineşte, de facto, condiţionalităţile sub acest aspect

În perioada 29 - 31 mai, Liviu Dragnea efectuează o vizită oficială la Berna, în cadrul unui eveniment al Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene.

Comentarii

loading...