34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăPoliticăDragnea, replică pentru Iohannis: Lui Iohannis ar trebui să îi fie frică...

Dragnea, replică pentru Iohannis: Lui Iohannis ar trebui să îi fie frică de referendum

„Cărui pesedist îi e frică de referendum? Inventează tot felul de prostii – că vrem noi secţii diferite de vot. Legea referendumului e foarte clară şi alegerile şi referendumul se desfăşoară în aceleaşi secţii. Eu cred că lui trebuie să îi fie frică de întrebările care o să curgă pe lângă cea pentru referendum. (…) PSD nu îşi face o strategie pentru acest referendum. PSD are două obiective clare, să guverneze această ţară pentru a lua măsuri ca să crească nivelul de trai, al doilea obiectiv, o campanie foarte bine organizată”, a declarat Liviu Dragnea, citează Mediafax.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineaţă, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secţii de votare diferite. Drept răspuns, Dragnea a afirmat: „Copiii spun lucruri trăsnite”.

Întrebat dacă are de gând Guvernul modificare legii referendum pentru secţii diferite, Dragnea a răspuns: „Nu am auzit-o pe doamna premier spunând aşa ceva şi nu se va modifica Legea referendumului prin OUG”.

„Habar nu aveţi ce întrebare va pune acest individ la referendum şi stăm să discutăm despre ce – un truc al unui om speriat, obsedat că partiduleţul lui va pierde alegerile europarlamentare, că va pierde prezidenţialele şi că va începe să dea socoteală pentru casele acelea. Totuşi ţara asta trebuie guvernată. Nu putem să discutăm mereu pe holuri despre referendumului lui Iohannis”, a acuzat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că „aşa nu se mai poate”.

„Iohannis a arătat încă o dată că el consideră instituţiile din justiţa româna în subordinea preşedintelui. Acesta e primul lucru grav. Al doilea lucru grav e că la acea întâlnire mi-a pronunţat numele, spunând celor prezenţi că legile justiţiei sunt făcute pentru a scăpa eu de puşcărie. Astea sunt cuvintele spuse în faţa CSM, asociţiei de magistraţi din România. Din fericire, majoritarea celor prezenţi acolo au respins acest tip de abordare, pentru că sunt din ce în cei mai mulţi reprezentanţi care apără independenţa justiţiei. Unii au vrut să se discute despre referendum. Ce să discute CSM, asociaţiile de magistraţi depsre referendum, care este un truc politic. Pentru mine e foarte clar că mesajul a fost transmis către ÎCCJ”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a făcut referire şi la procesul său. „Sunt întrebat dacă am încredere că va fi un proces corect. Nu am încredere”, a mai spus liderul PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă