Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Dragnea

Dragnea remarcă "o anumită doză de antisemitism" în declarația lui Iohannis despre vizita în Israel

Liviu Dragnea a declarat joi, referindu-se la remarcile lui Klaus Iohannis despre vizita lui și a premierului Viorica Dăncilă în Israel, că sunt "jigniri" şi conţin "o anumită doză de antisemitism", informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2018 - 00:10

"Nu poţi să jigneşti în asemenea hal. Nişte oficiali pe care îi acuzi că fac înţelegeri secrete cu nişte oficiali din România. Aşa ceva e inacceptabil. E o anumită doză de antisemitism. M-a jignit pe mine, pe doamna Dăncilă. (...) El nu a mai ţinut cont de nimic. E o problemă cu un semnal a ceea ce se întâmplă în România. Eu nu am nevoie de acceptul preşedintelui, când primesc o invitaţie, să merg în exterior. Am fost binevoitor cu el pentru a nu crea conflicte, în ultima perioadă. Nu ştiu dacă el a luat mandat pentru a merge la Consiliul European. El vorbeşte în numele României şi Parlamentul sau Guvernul trebuie să le pună în practică. El a ştiut că premierul merge în Israel. Mi-a spus că l-a informat că merge în Israel", a spus Dragnea , într-o intervenţie la postul Antena 3.

Dragnea a susţinut că preşedintele este "foarte nervos şi deranjat" de prezenţa în Israel a sa, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi a premierului Dăncilă.

"Nu vreau să avem conflicte pe această temă. Nu e o temă internă, ci globală. România are şansă să joace un rol important în acest moment istoric sau se poate ascunde în spatele unora sau altora (...) Trebuie să vedem ce e mai bine pentru România, avantaje şi eventualele riscuri", a mai spus Dragnea.

Amintim că, joi seară, preşedintele Klaus Iohannis şi-a cerut scuze comunităţilor evreieşti, după ce a declarat, joi, la Bacău, că "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii" preşedintele PSD Liviu Dragnea, cu prilejul vizitei din Israel, unde este însoțit și de premierul Viorica Dăncilă.

"Nu ştiu pe ce se bazează aceste critici, în afirmatia mea nu am folosit noţiuni peiorative, dar dacă cineva s-a simţit ofensat, îmi cer scuze faţă de aceştia, iar declaratia nu a fost o declaraţie, ci o întrebare retorică şi cât am spus, atât am vrut să spun (...) În niciun caz întrebarea nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau statul Israel. Intrebarea mi-am pus-o pentru că o persoană din România s-a dus în acea ţară nu ştim de ce, se întâlneşte nu ştim cu cine şi nu ştim ce înţelegeri vor face", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bacău.

Şeful statului l-a criticat şi pe Liviu Dragnea că a comentat situaţia ambasadei din Israel.

"Tocmai de aceea vizita acelui personaj nu a fost mediatizată deloc, mi=am pus şi eu ca şi alţi politicieni întrebarea ce înţelegeri ar putea să facă. Întrebarea retorică nu era cu iz de a jigni", a mai spus Iohannis.

Scuzele preşedintelui vin după ce cu puţin timp înainte a declarat, referitor la Liviu Dragnea, că "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii".

"Această vizită pe care o fac premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii. Nu a plecat doamna premier cu niciun fel de mandat. A vorbit strict în numele Guvernului", a declarat Klaus Iohannis.

Anterior, Viorica Dăncilă a anunţat că a purtat discuţii cu Benjamin Netanyahu despre relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"În ceea ce priveşte vizita preşedintele Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (...) Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! (...) Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat", a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a aflat şi joi într-o vizită oficială în Irael, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu în aceeaşi perioadă aflându-se în vizită şi prim-ministrul Viorică Dăncilă.

Comentarii