6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea: Premierul Dăncilă l-a anunțat pe preşedintele Iohannis că merge în Israel

Dragnea: Premierul Dăncilă l-a anunțat pe preşedintele Iohannis că merge în Israel

Liviu Dragnea a declarat, joi seară, la postul Antena 3, că șeful statului aflase chiar de la premierul Dăncilă că aceasta pleacă în vizită în Israel.

”Domnul preşedinte Iohannis a ştiut că dna prim-ministru merge în Israel, nu a aflat din presă. Deci a început să spună multe neadevăruri. (A ştiut – n.r.)de la dna prim-ministru. Mie mi-a spus dna prim-ministru astăzi (joi – n.r.) că l-a informat pe preşedintele României că merge în Israel”, a declarat la Antena 3 preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

El a mai spus că anunţul său privitor la mutarea ambasadei României la Ierusalim se referea doar la intenţie.

”Eu nu am spus niciodată că eu sau Guvernul a decis şi că ambasada s-a şi mutat. Eu m-aş fi aşteptat de la preşedintele republicii, aşa cum am auzit că-şi spune începând de astăzi, să se uite întâi pe memorandumul aprobat de Guvern. Acolo se vorbeşte într-adevăr de intenţia de a se muta ambasada, intenţie pe care eu o sprijin fără echivoc şi fără ezitare, dar după o consultare serioasă cu toate instituţiile din România care au competenţe în domeniu şi cu Preşedinţia. Binenţeles că preşedintele nu a vrut să vadă memorandumul şi a şi ieşit cu o declaraţie foarte violentă împotriva acestei intenţii. Am auzit tot felul de consideraţii, tot felul de alegaţii despre politica externă”, a declarat la Antena 3 preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă