10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea: Prea mult vorbim despre securiști, eu n-am fost la ziua lui...

Dragnea: Prea mult vorbim despre securiști, eu n-am fost la ziua lui Maior sau Coldea

Liviu Dragnea a precizat, luni, că va da toate explicațiile despre acest subiect în fața Comisiei parlamentare de control asupra SRI, acolo unde a fost audiat, acum câteva zile, și ambasadorul George Cristian Maior, fost director al SRI.

Liviu Dragnea a negat, luni, că s-ar fi întâlnit cu George Maior în weekend, aşa cum a apărut în presă.

“Nu am avut să mă văd cu Maior în weekend. Ultima dată m-am văzut anul trecut şi am schimbat câteva cuvinte la întâlnirea diplomaţilor”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă a fost la petrecerile de la sediile SRI, aşa cum a declarat fostul şef al SRI în comisia de Control, Liviu Dragnea a afirmat că va spune tot în faţa comisiei, atunci când va fi chemat.

“Veţi afla de la mine lucruri la care nu v-aţi gândit. Vreau să fac o chestie instituţională, nu cancan.Vreau ca după ce vorbesc şi termină activitatea comisia, să se şi întâmple lucruri”,a mai spus liderul PSD.

Cât priveşte audierea lui George Maior în comisia parlamentară, Dragnea a afirmat: “Maior a zis că NU. Nu ştie, nu a auzit, nu e adevărat. Nu am fost la o onomastică a lui Maior sau Coldea. Prea mult vorbim despre securişti”.

Fostul director al SRI George Maior a declarat, marţi, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta participau la petrecerile date în locaţiile serviciului de informaţii, el afirmând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale.

Ştefănescu: Dragnea este dator să dea explicaţii despre petrecerile SRI în partid

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a susţinut, luni, că liderul social-democrat, Liviu Dragnea, este dator să dea explicaţii în interiorul formaţiunii despre petrecerile SRI la care a luat parte, iar apoi să răspundă şi public.

Întrebat dacă îi va cere explicaţii lui Liviu Dragnea pentru participarea la petrecerile de la sediile SRI, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta au avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate pur şi simplu a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi, şi probabil trebuie să răspundă, pe urmă, public. Am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, fiindcă are multe lucruri de spus după declaraţiile lui Maior, care oricum, într-adevăr, n-a spus aproape nimc din ceea ce ştie, n-a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis pentru a-l scoate din cursă înainte de a fi candidat, n-a dat explicaţii despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig pe vreme a aceea ministru, azi şef al SRI”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă