Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Dragnea: Prea mult vorbim despre securiști, eu n-am fost la ziua lui Maior sau Coldea

Preşedintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că el n-a participat la nicio onomastică a lui George Maior sau Florian Coldea, respingând, astfel, afirmaţiile fostului director al SRI.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.03.2018 - 12:22

Liviu Dragnea a precizat, luni, că va da toate explicațiile despre acest subiect în fața Comisiei parlamentare de control asupra SRI, acolo unde a fost audiat, acum câteva zile, și ambasadorul George Cristian Maior, fost director al SRI.

Liviu Dragnea a negat, luni, că s-ar fi întâlnit cu George Maior în weekend, aşa cum a apărut în presă.

"Nu am avut să mă văd cu Maior în weekend. Ultima dată m-am văzut anul trecut şi am schimbat câteva cuvinte la întâlnirea diplomaţilor", a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă a fost la petrecerile de la sediile SRI, aşa cum a declarat fostul şef al SRI în comisia de Control, Liviu Dragnea a afirmat că va spune tot în faţa comisiei, atunci când va fi chemat.

"Veţi afla de la mine lucruri la care nu v-aţi gândit. Vreau să fac o chestie instituţională, nu cancan.Vreau ca după ce vorbesc şi termină activitatea comisia, să se şi întâmple lucruri",a mai spus liderul PSD.

Cât priveşte audierea lui George Maior în comisia parlamentară, Dragnea a afirmat: "Maior a zis că NU. Nu ştie, nu a auzit, nu e adevărat. Nu am fost la o onomastică a lui Maior sau Coldea. Prea mult vorbim despre securişti".

Fostul director al SRI George Maior a declarat, marţi, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta participau la petrecerile date în locaţiile serviciului de informaţii, el afirmând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale.

Ştefănescu: Dragnea este dator să dea explicaţii despre petrecerile SRI în partid

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a susţinut, luni, că liderul social-democrat, Liviu Dragnea, este dator să dea explicaţii în interiorul formaţiunii despre petrecerile SRI la care a luat parte, iar apoi să răspundă şi public.

Întrebat dacă îi va cere explicaţii lui Liviu Dragnea pentru participarea la petrecerile de la sediile SRI, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta au avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate pur şi simplu a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi, şi probabil trebuie să răspundă, pe urmă, public. Am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, fiindcă are multe lucruri de spus după declaraţiile lui Maior, care oricum, într-adevăr, n-a spus aproape nimc din ceea ce ştie, n-a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis pentru a-l scoate din cursă înainte de a fi candidat, n-a dat explicaţii despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig pe vreme a aceea ministru, azi şef al SRI”.

Comentarii