Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Octav Ganea - Inquam Photos

Dragnea: Nu există în Constituție funcția de "tătuc"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că nu este de acord cu "aruncarea" României într-o dispută cu Statele Unite, arătând că se va opune unei astfel de situaţii. El a adăugat că nu există în Constituţie funcţia de "tătuc".

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

14.05.2018 - 15:47

Referindu-se în mod punctual la declaraţia comună a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim, preşedintele PSD a precizat că reprezentantul diplomatic al României la Bruxelles a avut o poziţie de susţinere în continuare a procesului de pace, de susţinere şi de stimulare a continuării negocierilor, scrie Agrepres.

"Ştiţi că a fost vreun vot? Sfatul meu este să nu lansăm pe piaţă tot felul de informaţii din convingerea că publicul nu este la curent şi ia doar informaţiile greşite ale noastre. Nu s-a făcut niciun vot acolo. Mandatul pe care la avut înţeleg că a fost unul echilibrat. (...) Unde, cu cine s-a consultat preşedintele Iohannis, cu cine s-au consultat cei cu epoleţi, care activează la diverse site-uri sau publicaţii, să considere şi să decidă că interesul României este să iasă public şi să condamne o acţiune a Statelor Unite? Aici trebuie să vină explicaţii foarte clare, în condiţiile în care noi suntem membri NATO, în condiţiile în care pentru noi acţiunile de dezvoltare a înzestrării armatei, de dezvoltare a industriei de apărare, de dezvoltare a parteneriatului strategic cu SUA, de poziţie geografică foarte aproape de Rusia, să ne explice de ce România trebuie să aibă o acţiune de condamnare a principalului şi puternicului aliat strategic, SUA. Când vom avea aceste explicaţii asumate clar, explicate clar, nu după ureche, atunci putem discuta. Ca România să fie aruncată într-o dispută cu SUA, eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Cine vrea să facă lucrul ăsta să-şi asume şi să explice", a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

Potrivit liderului PSD, Ministerul de Externe are atribuţii foarte clare, iar ministrul de Externe trimite propuneri de mandat şi dă sarcini reprezentanţelor diplomatice ale României.

Liviu Dragnea a adăugat că a sperat că "epoca Băsescu s-a terminat", dar, a arătat el, "epoca Iohannis pare mai rea".

"Toţi am sperat că epoca Băsescu s-a terminat. Se pare că epoca Iohannis e mai rea decât epoca Băsescu. Nu există în România în Constituţie funcţia de "tătuc". Există funcţia de preşedinte, cu nişte atribuţii clare, cu limite clare în Constituţie. Noi nu putem să stăm indiferenţi să vedem că nişte aventuri generate de interesele altora pot pune România într-o situaţie de confruntare cu Statele Unite. Eu nu accept aşa ceva şi voi face tot ce-mi stă în putinţă legal, constituţional şi politic să prevenim o astfel de atitudine şi poziţie", a afirmat preşedintele PSD.

Comentarii

loading...