Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dragnea: Iohannis a folosit abuziv toate instrumentele pentru a bloca și alte legi

Preşedintele Iohannis a folosit în mod abuziv toate instrumentele pentru a bloca şi alte legi, nu doar Codul penal, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Share

Rl online 0 comentarii

04.07.2018 - 18:13

Afirmaţia sa a venit în contextul anunţului făcut de Klaus Iohannis care a spus că va folosi toate instrumentele constituţionale pentru a contesta Codurile penale.

"Nu mă surprinde, pentru că preşedintele Iohannis a folosit în mod abuziv toate instrumentele şi atribuţiile pe care le are în Constituţie pentru a bloca şi alte legi, legi care ţin de guvernare, care ţin de programul economic - Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, sprijin pentru fermierii români şi multe alte legi - legea salarizării, doar-doar poate le iese această dorinţă care nu are legătură cu democraţia de a găsi mijloace prin care acest guvern să fie dat jos nu prin mijloace parlamentare şi constituţionale. Nu e o surpriză faptul că a anunţat că atacă (la CCR - n.r.). Trebuie să stea la rând, am înţeles că atacă şi ceilalţi din Opoziţie", a afirmat Dragnea, la Parlament.

El a adăugat că "a venit momentul să răspundă şi la criticile DNA şi PÎCCJ". "Doar că e momentul să le citesc cu atenţie. Parlamentul are nişte atribuţii foarte serioase în arhitectura statului român şi anume atributul fundamental al legiferării. Aceste amendamente care au fost introduse, care au fost aprobate în Codul penal, în Codul de procedură penală, în legile Justiţiei, după ce se aprobă aici trec prin filtru constituţional. O să treacă sigur şi prin retrimiterea de către preşedinte la Parlament. Până la urmă, noi suntem în situaţia în care Parlamentul României este ameninţat din toate părţile, este presat din toate părţile să voteze într-un fel sau altul sau să nu voteze într-un fel sau altul. Când Parlamentul sau altcineva a făcut presiuni asupra unei alte instituţii să nu adopte o decizie într-un fel sau altul?", a adăugat liderul PSD.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va contesta la CCR Codul penal şi Codul de procedură penală.

"Despre conţinutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de ştiut că şi Codul de procedură penală, la care m-am referit acum câteva zile, este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut în bună măsură sunt fie inutile, fie chiar toxice şi dăunătoare şi am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta aceste două acte normative - Codul penal şi Codul de procedură penală", a spus Iohannis, la Cotroceni.

Preşedintele a afirmat că adoptarea Codului penal este un eveniment de-a dreptul revoltător, subliniind că ceea ce se întâmplă reprezintă dictatura majorităţii. 

Comentarii

loading...