Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dragnea, informator SRI? "Nici nu confirm, nici nu infirm"

Deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu susține că, după afirmațiile lui Florian Coldea, în care susținea că au existat politicieni care se ofereau voluntar să dea informații SRI, l-a întrebat dacă Liviu Dragnea se afla printre aceștia. Coldea nu a infirmat si nici n-a confirmat.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 09:24

"Florian Coldea a declarat ieri în cadrul audierilor din Comisia de control a SRI că au existat politicieni care se declarau voluntari să ofere informații și solicitau pentru acest lucru întâlniri cu conducerea Serviciului Român de Informații", arată deputatul USR, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei de control.

"În acest context l-am întrebat pe Florian Coldea dacă unul dintre acești politicieni voluntari era și Liviu Dragnea, însă am primit răspunsul clasic pe care îl oferă serviciul în momentul în care nu poate comenta sau dezvălui o informație, și anume celebrul “nici nu confirm nici nu infirm”. Menționez că în alte situații, ofițeri ai SRI sau conducerea serviciului au respins ferm alegațiile pe care le-au considerat neadevărate", continuă liderul USR.

"Coldea a mai explicat că anumiți politicieni, când au văzut că relațiile instituționale cu oficiali ai SRI nu le asigură protecția în fața legii, au început să atace instituția. Fostul numărul doi din SRI l-a oferit ca exemplu în acest sens pe Sebastian Ghiță, fugit astăzi în Serbia", arată Viziteu.

"În ciuda faptului că prezența lui Florian Coldea ar fi putut oferi clarificări suplimentare asupra unor chestiuni de interes public, am avut tot timpul senzația că președintele Comisiei de control a SRI, domnul Claudiu Manda, a refuzat să ducă discuția în direcția corectă. Am avut senzația, timp de 8 ore, că grija principală a domnului Manda a fost aceea ca nu cumva domnul Coldea să spună ceva ce ar putea aduce prejudicii directe domnului Liviu Dragnea. Probabil așa se explică și discuția privată dintre domnul Manda și generalul Coldea, de aproximativ jumătate de oră, dinaintea începerii audierii.", explică Viziteu.

"Întrebările domnului Manda au cuprins mai degrabă frustrarea și nemulțumirea liderilor PSD și nu numai, care au fost condamnați sau trimiși în judecată ca urmare a interceptărilor SRI sau a muncii operative depuse de profesioniștii acestei instituții. Senzația de final în urma celor 8 ore de audieri a fost aceea că în PSD se vor găsi oricând politicieni care să hărțuiască și să umilească ofițeri de informații, nu cu scopul de a afla adevărul ci doar pentru a proteja persoanele cu probleme penale din partid", încheie Viziteu.

Comentarii

loading...