Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Dragnea

Dragnea i-a spus ministrului Jean-Yves le Drian că trebuie revizuit parteneriatul România - Franța

Preşedintele Camerei Deputaţilor și al PSD, Liviu Dragnea, a avut, joi, o întâlnire cu Jean-Yves Le Drian, ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, aflat în vizită la București.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 21:13

Liviu Dragnea a susținut, după întâlnirea de joi cu ministrul Jean-Yves Le Drian, că este necesară revizuirea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa.

"Abordarea mea, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al partidului de guvernământ, este foarte clară – trebuie să construim o relaţie specială între România şi Franţa, un parteneriat pe sectoare cheie – militar, economic, social şi cultural, care să ofere garanţia unei colaborări şi cooperări corecte şi oneste, bazate pe respect reciproc. I-am transmis domnului ministru Jean-Yves Le Drian un mesaj ferm cu privire la necesitatea de revizuire a Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic, al cărui conţinut să devină mai concret şi aplicat", a declarat Liviu Dragnea.

Un alt subiect al întrevederii a fost cel al aderării României la Spaţiul Schengen, preşedintele Camerei Deputaţilor folosind acest prilej pentru a reafirma importanţa pe care ţara noastră o acordă acestui obiectiv, în particular în circumstanţele actuale, în care România a demonstrat, prin abordarea pro-activă la nivel european, că are voinţa şi capacitatea de a asigura protecţia frontierelor externe ale UE la cele mai înalte standarde, reprezentând un real furnizor de securitate la nivel european.

Şeful Camerei Deputaţilor şi ministrul francez au făcut o trecere în revistă a principalelor momente pe care cele două părţi le celebrează în acest an, cum ar fi aniversarea unui deceniu de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, precum şi Centenarul Marii Uniri, eveniment la care Franţa a avut o contribuţie semnificativă.

Comentarii

loading...