13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea despre posibila implicare a Cambridge Analytica în campania PSD: "Nici vorbă!...

Dragnea despre posibila implicare a Cambridge Analytica în campania PSD: “Nici vorbă! Ar fi culmea”

“În PSD? Nici vorbă. Ar fi chiar culmea. Eu am înţeles că în altă parte s-a implicat”, a declarat Dragnea, la ieşirea de la instanţa supremă, întrebat de jurnalişti despre implicarea Cambridge Analytica în campania electorală a PSD din 2016.
 
Un consultant britanic, Rupert Wolfe Murray, susţine că a fost abordat de Cambridge Analytica înaintea alegerilor parlamentare din România, din 2016, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat, scrie abcnews.
Conform sursei citate, Rupert Wolfe Murray a declarat miercuri pentru AP că Mark Turnbull, reprezentant al Cambridge Analytica, l-a contactat în august 2016.

El a invocat un e-mail în care Turnbull explica că două persoane ar urma să fie incluse în echipa de campanie, pentru a oferi consiliere pe teme de strategie şi asistenţă în timpul campaniei, pentru următoarele două – trei luni.

Wolfe Murray a susţinut că a respuns oferta, pentru că el nu lucrează pentru partide politice.

Rupert Wolfe-Murray este jurnalist şi regizor de documentare. El a scris pentru Dilema Veche şi a locuit o vreme în România.

Societatea de analiză a datelor Cambridge Analytica se află în centrul unui scandal, fiind acuzată că a cules informaţii private de la peste 50 de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, cu scopul de a dezvolta tehnici de susţinere în campania prezidenţială din 2016 a lui Donald Trump.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă