Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dragnea, despre acțiunile procurorilor, în cazul protestelor din 10 august

Liviu Dragnea se întreabă de ce procurorii nu sunt îngrijoraţi de violenţele de la mitingul din 10 august şi în loc să ancheteze protestarii violenţi, anchetează jandarmii.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2018 - 21:37

Dragnea a spus că jandarmii probabil sunt deja timoraţi, pentru că au văzut că sunt anchetaţi pentru că şi-au făcut datoria. "Vorbim de un miting neautorizat, deci ilegal, şi despre protestatari paşnici care într-adevăr au fost în mai multe rânduri în Piaţa Victoriei şi nu s-a întâmplat nimic. Dar acum s-a văzut clar o organizare, o coordonare, s-au văcut acţiuni de o violenţă extremă, iar pe imagini s-a văzut cum au încercat să intre în clădirea Guvernului. De ce? Ca să o ocupe. Păi dacă un grup de protestatari violenţi vor să ocupe prin forţă Guvernul, asta ce este? Ce ar trebui să facă Jandarmeria dacă un grup mai mare de protestatari vor vrea să ocupe Palatul Cotroceni? Vorbim despre pătrasrea unei situaţii stabile în România. Guvernul nu poate fi dat jos prin violenţă, ci prin proceduri legale”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

El a spus că după instalarea guvernului PSD-ALDE au început acţiuni constante de stradă împotriva Executivului, dar şi o campanie permanentă din partea preşedintelui Iohannis de încurajare a protestului.

Dragnea a comentat ironic că procurorii din România se autosesizează "din jumătate de mail” sau de la câteva secunde de declaraţii, dar acum nu sunt îngrjijoraţi de violenţele care au avut loc în 10 august, ci anchetează jandarmii pentru că doar şi-au făcut treaba şi au apărat o instituţie a statului. El a susţinut că jandarmii sunt deja timoraţi.

"Ei (procurorii, n.r.) investighează jandarmii, în condiţiile în care au respectat şi regulamenntul propriu, şi legislaţia în vigoare. Când sunt proteste violente şi jandarmii sunt bătuţi.. Procurorii în România se autosesizează din jumătate de mail, dar astfel de acţiuni împotriva statului de drept nu îi îngrijorează? E posibil ca jandarmii să fie deja timoraţi. Oamenii ăştia apără instituţiile statului şi ordinea publică, dar văd că statul român îi pune sub acuzare. E foarte greu să înţeleg la ce se gândesc aceşti oameni. Eu susţin tot ceea ce a făcut Jandarmeria”, a mai spus Dragnea.

 

Comentarii

loading...