7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăDragnea: "Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă"

Dragnea: “Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă”

„Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a făcut o asemenea declaraţie, deşi sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenţie de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenţia ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă şi să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund”, a scris Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

El a mai afirmat că PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. â

„Am condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD şi al coaliţiei de guvernare prezint scuze comunităţii evreieşti pentru afirmaţiile domnului ministru Daea”, a conchis liderul PSD.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o comparaţie între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi, în ultima perioadă, din fermele româneşti din cauza pestei porcine.

„Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod şi avem o veste proastă, că virusul ar fi şi în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (…) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să uşureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceştia toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiţi-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă şi se pun pe foc. Alţii se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenţei psihice, ca să stai cu 2-3000 de porci pe zi să îi omori, se află în faţa unei situaţii greu de explicat, dar mai ales greu de ţinut “, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Ambasada Israelului a reacţionat, joi, la afirmaţiile lui Petre Daea, reprezentanţii ambasadei spunând că sunt consternaţi şi dezamăgiţi de faptul că ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului şi cele ale pestei porcine.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, după declaraţia de marţi a ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar preşedintele CNCD a declarat pentru Mediafax că „în 10 zile va avea loc audirerea domnului ministru”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă