Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dragnea: "Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă"

Dragnea, a declarat, joi, că declaraţia ministrului Petre Daea privind comparaţia între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi din cauza pestei porcine, reprezintă „o gafă” şi i-a atras atenţia să fie mai atent şi să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 16:54

„Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD - ALDE a făcut o asemenea declaraţie, deşi sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenţie de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenţia ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă şi să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund”, a scris Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

El a mai afirmat că PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. â

„Am condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD şi al coaliţiei de guvernare prezint scuze comunităţii evreieşti pentru afirmaţiile domnului ministru Daea”, a conchis liderul PSD.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o comparaţie între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi, în ultima perioadă, din fermele româneşti din cauza pestei porcine.

„Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod şi avem o veste proastă, că virusul ar fi şi în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (...) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să uşureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceştia toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiţi-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă şi se pun pe foc. Alţii se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenţei psihice, ca să stai cu 2-3000 de porci pe zi să îi omori, se află în faţa unei situaţii greu de explicat, dar mai ales greu de ţinut ", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Ambasada Israelului a reacţionat, joi, la afirmaţiile lui Petre Daea, reprezentanţii ambasadei spunând că sunt consternaţi şi dezamăgiţi de faptul că ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului şi cele ale pestei porcine.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, după declaraţia de marţi a ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar preşedintele CNCD a declarat pentru Mediafax că „în 10 zile va avea loc audirerea domnului ministru”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor.

Comentarii

loading...