37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăPoliticăDosar 10 august. De ce l-a cuprins revolta pe Vlad Voiculescu

Dosar 10 august. De ce l-a cuprins revolta pe Vlad Voiculescu

Îmi vine să mă iau cu mâinile de cap… lucrurile nu pot să rămână așa, susține Voiculescu.

Ministrul Vlad Voiculescu a scris un mesaj pe Facebook și a comparat evenimentele de pe 10 august 2018 cu revoluția și cu mineriadele.

„Citesc abia acum despre sentința de astăzi (n.r. 2 februarie) și îmi vine să mă iau cu mâinile de cap. Decembrie 1989 cu al său “cine a tras în noi după 22?”, apoi mineriadele și acum 10 august. Mereu aceeași rețetă: niște politruci ajunși în fruntea statului folosesc instrumentele la îndemână – indivizi cu uniforme, măciuci și eventual grade – pentru a bate, a umili sau chiar a omorî români fără vină, după care ei și ai lor mermelesc lucrurile așa încât nici ei nu sunt vinovați, nici instrumentele lor”, a scris Voiculescu pe rețeaua de socializare.

Vlad Voiculescu dă vina pe ocultă

Vlad Voiculescu susține că sistemul ocult a provocat incidentele de la mitingul diasporei și deznodământul din instanță.

„Totul pe banii noștri. Practic, contribuabilul român a plătit politicieni care să îl fure și umilească, jandarmi care să îl bată, procurori care să se răzgândească dacă vor sau nu să facă dreptate și judecători care să ne spună că ni s-a părut. Statul nostru ține să ne amintească din când în când pe cine servește în primul rând. Pe sine. Lucrurile nu pot să rămână așa”, a precizat Vlad Voiculescu.

Marți, Tribunalul București a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”. Asta înseamnă că ancheta DIICOT în cazul șefilor Jandarmeriei rămâne închisă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă