7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăDonald Trump a plecat de la Casa Albă

Donald Trump a plecat de la Casa Albă

Zilele ca șef de stat al Statelor Unite ale Americii s-au încheiat, astăzi, pentru Donald Trump.

Acesta a ales să plece în această dimineață, înainte de venirea succesorului său Joe Biden. Este pentru prima oară în ultimii 150 de ani când un președinte nu își întâmpină succesorul la Washington așa cum datează tradiția încă din anii 1950. 

Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

„Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”, a spus Donald Trump susținătorilor săi, într-o declarație făcută la baza aeriană de la Andrews. 

Soții Trump au ajuns la ora 15.30, ora României, la baza militară Andrews din Maryland acolo de unde vor pleca probabil în Florida, conform presei internaționale. 

În declarațiile sale de încheiere în calitate de președinte, Donald Trump a spus:

„Sunteți oameni uimitori. Aceasta este o țară grozavă. Este cea mai mare onoare și privilegiu al meu să fiu președintele tău ”, conform CNN. „Voi lupta mereu pentru tine. O să mă uit. Voi asculta și vă voi spune că viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun. Îi urez noii administrații mult noroc și mult succes. Cred că vor avea mare succes. Ei au fundamentul pentru a face ceva cu adevărat spectaculos ”, a adăugat Trump.

„A fost o onoare să fiu președintele vostru”, a spus Trump de pe aeroportul de unde a plecat de la Casa Albă. 

 

În ultimul său discurs oficial, un clip înregistrat, Trump a spus că „se va ruga pentru succesul” viitoarei administrații, însă a refuzat să-l numească sau să îl pomenească pe succesorul său la Casa Albă, Joe Biden.

În ultima sale ore de mandat prezidențial, Donald Trump a grațiat 143 de persoane. Printre cei care au primit iertarea prezidențială se numără fostul său strateg Steve Bannon, dar și celebrități precum rapperul Lil Wayne și persoane cu condamnări pentru fapte grave de corupție. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă