13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDominic Fritz vrea să controleze presa locală

Dominic Fritz vrea să controleze presa locală

În condițiile în care un senator USR se luptă pentru promovarea legii transparenței banilor partidelor, primarul USR Dominic Fritz e prins cu mâța-n sac. El vrea să controleze presa prin contractele de publicitate ale unei companii aflate în subordinea Primăriei.

Toate contractele încheiate cu presa de instituțiile și companiile din subordinea Primăriei Timișoara trebuie să se știe că au fost făcute cu ”binecuvântarea” sa. „Trebuie să știe că este încheiat contractul cu știința și acordul meu”, spune clar Dominic Fritz într-o înregistrare audio publicată de Press Alert. Discuția, purtată anul acesta, în luna iunie, de primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, cu Liviu Cocean, de câteva zile fostul director al societății primăriei Piețe SA, dovedește că primarul dorește să controleze presa prin intermediul contractelor cu bani publici pe care societățile municipalității le încheie cu mass media.

Acuzatorul Cocean a fost demis de la “piețe”

Contactat de Ziua de Vest, Liviu Cocean a confirmat că ”discuția a avut loc”, că ”este reală”, că ”vocea sa apare în înregistrare” și că ”nu știe cine a realizat înregistrarea. În ultimele zile Cocean a dezvăluit mai multe fapte ilegale ale primarului Fritz și ale Consiliului de Administrație a Piețe SA.   

citește și: Posibila capitulare a Germaniei și prăbușirea Euro

Chiar dacă multe din contractele încheiate de firmele din subordinea primăriei sunt necesare, având la bază strategii și campanii de marketing, pentru Fritz toate contractele încheiate cu presa trebuie făcute în avantajul său. În înregistrare Dominic Fritz îi explică liberalului Cocean că jurnaliștii trebuie să știe că primarul însuși a fost de acord cu încheierea respectivelor contracte comerciale pentru a nu se „contoriza” la altcineva. Despre ce fel de ”contorizare” este vorba, nu este greu de înțeles, susține Ziua de vest.  

Liviu Cocean a fost demis recent din funcția de director al Piețelor și acum se răzbună, zic sursele locale. El este acuzat că a plecat cu BMW-ul pe care-l avea ca manager.

În presa centrală, USR plătește advertoriale prin intermediul google ads. O sumă infimă ajunge, însă, în conturile publicațiilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă