5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăDoi deputați din Opoziție au intrat în partidul lui Tăriceanu

Doi deputați din Opoziție au intrat în partidul lui Tăriceanu

”Grupul parlamentar al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) din Camera Deputaţilor anunţă că, începând cu data de 04 iunie 2018, deputaţii Ion Tabugan şi Mihai Doru Oprişcan vor activa în cadrul grupului. Cei doi deputaţi au anunţat în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor demisiile din partidele în care şi-au desfăşurat activitatea şi că vor activa pe mai departe în grupul ALDE.

Prin alăturarea celor doi deputaţi, Grupul parlamentar al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) cuprinde un număr de 17 deputaţi”, informează un comunicat al ALDE.

Deputatul Mihai Doru Oprişcan a activat în Partidul Naţional Liberal până în martie 2018, devenind apoi neafiliat. De asemenea, deputatul Ion Tabugan a activat la PMP până în mai 2018. Ambii deputaţi s-au înscris ulterior în ALDE.

Tot luni, în plenul Senatului a fost anunţată dizolvarea grupului senatorilor PMP, în urma plecării a doi parlamentari ai partidului, Ion Ganea şi Iustin Talpoş, la grupul PSD. Regulamentul prevede că grupurile parlamentare pot funcţiona cu minim şapte senatori, iar PMP rămăsese doar cu şase.

În urmă cu câteva săptămâni, deputatul Valeriu Steriu, care avea şi funcţia de preşedinte executiv al PMP, şi-a anunţat plecarea din partidul condus de Traian Băsescu şi intrarea în PSD, susţinând că a ales libertatea şi că e convins că şi alţi colegi de-ai lui vor lua această decizie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă