21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDoctorul Raed Arafat devine mediator politic

Doctorul Raed Arafat devine mediator politic

“Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat. Asta o să vedem, dar o formă de stare de alertă, ca să punem să mergem mai departe, va trebui. Care va fi conţinutul ei, cum va fi conţinutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase, cum am spus achiziţiile directe, care pot să fie scoase şi nu sunt necesare în această fază, se poate discuta la nivel politic să se ajungă la o înţelegere”, declara, acum două zile, secretarul de stat Raed Arafat.

Aluzia secretarului de stat Raed Arafat la o negociere politică este foarte interesantă întrucât, deși postul de secretar de stat are de obicei caracter politic, Raed Arafat nu este afliat niciunui partid.

Pe de altă parte, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunța, miercuri, că PSD va accepta o anumită formă de prelungire a restricțiilor, chiar ca urmare a unor lămuriri despre evoluția pandemiei, pe care Ciolacu le-a primit chiar de la secretarul de stat Raed Arafat.

Principalul motiv pentru care Opoziția nu acceptă prelungirea actualei forme a stării de alertă este suspiciunea că PNL folosește această criză sanitară pentru a obține avantaje economice pentru anumite firme, inclusiv prin aprobarea de achiziții care să ocolească procedurile de licitație.

Cea mai recentă argumentație în acest sens a oferit-o, joi, senatorul Adrian Țuțuianu (fost membru PSD, acum în Pro România).

“Am să vă comunic că Pro România este consecvent, nu am votat Guvernul Orban I, nu am votat Guvernul Orban II, nu am votat instituirea stării de urgenţă, nici prelungirea stării de urgenţă, nu am votat instituirea stării de alertă, nu vom vota nici pentru prelungirea stării de alertă. De ce? Sunt costuri deja insuportabile pentru economia românească”, a explicat, într-o conferință de presă, senatorul Țuțuianu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă