Doctorul Raed Arafat devine mediator politic

Medicul Raed Arafat pare să devină mediatorul unei înțelegeri politice între Putere și Opoziție.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

11.06.2020 - 23:20

“Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat. Asta o să vedem, dar o formă de stare de alertă, ca să punem să mergem mai departe, va trebui. Care va fi conţinutul ei, cum va fi conţinutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase, cum am spus achiziţiile directe, care pot să fie scoase şi nu sunt necesare în această fază, se poate discuta la nivel politic să se ajungă la o înţelegere", declara, acum două zile, secretarul de stat Raed Arafat.

Aluzia secretarului de stat Raed Arafat la o negociere politică este foarte interesantă întrucât, deși postul de secretar de stat are de obicei caracter politic, Raed Arafat nu este afliat niciunui partid.

Pe de altă parte, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunța, miercuri, că PSD va accepta o anumită formă de prelungire a restricțiilor, chiar ca urmare a unor lămuriri despre evoluția pandemiei, pe care Ciolacu le-a primit chiar de la secretarul de stat Raed Arafat.

Principalul motiv pentru care Opoziția nu acceptă prelungirea actualei forme a stării de alertă este suspiciunea că PNL folosește această criză sanitară pentru a obține avantaje economice pentru anumite firme, inclusiv prin aprobarea de achiziții care să ocolească procedurile de licitație.

Cea mai recentă argumentație în acest sens a oferit-o, joi, senatorul Adrian Țuțuianu (fost membru PSD, acum în Pro România).

“Am să vă comunic că Pro România este consecvent, nu am votat Guvernul Orban I, nu am votat Guvernul Orban II, nu am votat instituirea stării de urgenţă, nici prelungirea stării de urgenţă, nu am votat instituirea stării de alertă, nu vom vota nici pentru prelungirea stării de alertă. De ce? Sunt costuri deja insuportabile pentru economia românească”, a explicat, într-o conferință de presă, senatorul Țuțuianu.

Comentarii