5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Călin Popescu Tăriceanu: acuzațiile DNA ''se bazează pe mistificări şi contradicţii...

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu: acuzațiile DNA ”se bazează pe mistificări şi contradicţii grave”

“Apreciem că dincolo de orice dubii rezultă săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă pentru care solicităm condamnarea la pedeapsa cu trei ani cu executare. Pedeapsa de trei ani e cea mai potrivită pentru a satisface scopul”, a declarat, în instanţă, procurorul DNA.

UPDATE Tăriceanu respinge acuzațiile

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afimat marţi, la Curtea supremă, că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA ”se bazează pe mistificări şi contradicţii grave”. “Toate declaraţiile pe care le-am făcut au fost făcute sincer, cu bună credinţă. Mă consider nevinovat şi nu am dorit să îngreunez cercetarea penală sau tragerea la răspundere a inculpaţilor. Acuzaţiile se bazează pe mistificări şi contradicţii grave. (…) Am detaliat şi în ce a constat legătura cu Dan Andronic şi durata şi în ceea ce îl priveşte pe Tal Silberstein. Este un proces de intenţie şi se doreşte cu totul şi cu totul altceva decât scoaterea la lumină a adevărului. (…) Se fac foarte multe broderii şi supoziţii, care unele dintre ele nu se găsesc astăzi în rechizitoriu”, a declarat Tăriceanu.

La ora transmiterii ştirii, procesul este în desfăşurare, avocatul preşedintelui Senatului solicitând excluderea probelor privind procesele legale privind interceptările efectuate pe baza mandatului de siguranţă naţională în perioada 2008-2014.

“Evoluţia realităţii juridice mă obligă să fac aceste solicitări. Acestea se completează cu recentul interviu al lui Tarcea care a recunoscut că în 2008-2014 nu a existat cadrul legal ca interceptările să nu fie în cadru legal. Ideea de bază e ca nu a fost cadru legal. Un protocol nu poate înlocui o lege ca act normativ”, a spus apărătorul.

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut schimbarea încadrării juridice, din mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în mărturie mincinoasă, informează Antena3. Judecătorii ÎCCJ discută marţi un nou termen în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă