Foto: Octav Ganea, INQUAM PHOTOS

Discuțiile oficiale pentru viitorul Guvern vor fi inițiate sâmbătă

PNL, Alianța USR-PLUS și UDMR vor demara sâmbătă negocierile pentru formarea unui majorități parlamentare și a unei guvernări comune.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2020 - 12:31

„Astăzi dimineaţă, în prezenţa preşedintelui statului, am avut o discuţie informală cu preşedinţii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, respectiv cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniţia discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune.”, a scris joi Kelemen Hunor pe pagina de Facebook, după întâlnirea de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

PNL a anunțat că-l susține pentru funcția de premier pe Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor Publice, în timp ce Alianța USR-PLUS îl propune ca premier pe Dacian Cioloș. UDMR a anunțat că-l va susține pe Cîțu pentru preluarea funcției.

Negocierile vor viza atât funcțiile de conducere ale Camerei Deputaților și Senatului, cât și repartizarea portofoliilor în viitorul Guvern. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat miercuri că va propune ca PNL să aibă 10 sau 11 cabinete ministeriale, Alianța USR-PLUS 5 sau 6 iar UDMR 2.

Comentarii