20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDiscuții la Cotroceni, cu premierul și cu principalii miniștri, pe tema epidemiei

Discuții la Cotroceni, cu premierul și cu principalii miniștri, pe tema epidemiei

Administraţia Prezidenţială a anunțat că la această şedinţă sunt convocați premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, precum şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Una dintre posibilele decizii s-ar referi la aplicarea stării de alertă pe teritoriul României, imediat după data de 15 mai, când încetează starea de urgență.

Înaintea acestei ședințe de la Palatul Cotroceni, premierul Orban a declarat, miercuri dimineață, că într-adevăr, există o asemenea variantă de instaurare a stării de alertă, după cum există și posibilitatea prelungirii stării de urgență (deși președintele Iohannis a anunțat acum câteva zile că n-o va prelungi).

Dar există și varianta ca, după 15 mai, adică după expirarea actualei stări de urgență, să nu se mai aplice o altă stare specială, dacă situația sanitară din România va evolua bine până la 15 mai, a spus, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă