Discuții la Cotroceni, cu premierul și cu principalii miniștri, pe tema epidemiei

Președintele Iohannis i-a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe premierul Orban și pe acei membri ai Guvernului implicați în aplicarea măsurilor împotriva epidemiei de coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.04.2020 - 15:24

Administraţia Prezidenţială a anunțat că la această şedinţă sunt convocați premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, precum şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Una dintre posibilele decizii s-ar referi la aplicarea stării de alertă pe teritoriul României, imediat după data de 15 mai, când încetează starea de urgență.

Înaintea acestei ședințe de la Palatul Cotroceni, premierul Orban a declarat, miercuri dimineață, că într-adevăr, există o asemenea variantă de instaurare a stării de alertă, după cum există și posibilitatea prelungirii stării de urgență (deși președintele Iohannis a anunțat acum câteva zile că n-o va prelungi).

Dar există și varianta ca, după 15 mai, adică după expirarea actualei stări de urgență, să nu se mai aplice o altă stare specială, dacă situația sanitară din România va evolua bine până la 15 mai, a spus, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Comentarii