Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dezvăluirile postului de televiziune Antena 3 despre DNA, comentate în presa străină

Dezvăluirile lansate aseară de postul TV Antena 3 au atras atenția presei străine, care a comentat în detaliu reacțiile ulterioare ale opiniei publice din România. Site-ul eutoday.net face o analiză a situației.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2018 - 15:06

Românii au urmărit noaptea trecută emisiunea de televiziune Sinteza Zilei a postului Antena 3, unde au putut să audă dovezi înregistrate privind DNA, principala unitate anticorupție a țării. Difuzarea a generat valuri de șoc în ceea ce privește metodele și activitatea DNA. Au fost difuzate înregistrări care au dezvăluit cum doi procurori români au creat dovezi false și cum au instruit martorii să prezinte dovezi falsificate.

De asemenea, casetele au inclus procurorii care au afirmat că aceste acțiuni au fost sancționate de către Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Ei au făcut referire la această, numind-o "undă verde". Cei doi procurori acuzați în dovezile dezvăluite noaptea trecută au fost lăudați în trecut de doamna Kovesi pentru "performanța și activitatea lor". Aceste dezvăluiri televizate despre DNA vin după ce Bruxelles-ul și-a arătat îngrijorarea cu privire la sistemul judiciar din România, într-un raport publicat la 22 ianuarie 2018.

Raportul a analizat de ce reformele judiciare și penale care au fost solicitate României înainte de aderarea la UE nu au fost încă îndeplinite. Raportul, publicat de EU Today, a prezentat studii de caz pentru a ilustra natura politizată a sistemului justiției din România și a subliniat situația din penitenciarele din România.

Alte preocupări au fost ridicate și la Bruxelles de către organizația Human Rights Without Frontiers, care a găzduit un eveniment la Clubul de Presă de la Bruxelles, la 24 ianuarie 2018, unde vorbitorii, inclusiv Daniel Dragomir, un fost superior de la Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informații, și analistul David Clark, și-au prezentat preocuparea cu privire la sistemul românesc de Justiție și imixtiunea serviciilor de informații în procesul judiciar, se afirmă în publicația eutoday.net

.

Comentarii

loading...