Foto: Arhivă

Despre Iohannis se știa că va deveni președinte cu șapte luni înainte de primul tur al alegerilor

Generalul SRI în rezervă Aurel Rogojan a făcut declarații interesante cu privire la ultimele ediții ale alegerilor prezidențiale din România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2019 - 10:21

"Actualul președinte, Klaus Iohannis, și-a lansat candidatura pe data de 27 septembrie 2014, dar despre faptul că va fi în mod cert președinte am aflat cu șapte luni înainte, în februarie", a dezvăluit generalul (r) Aurel Rogojan.

Fostul ofițer SRI, care anterior a fost ofițer de Securitate, a făcut această declarație într-o carte intitulată "Puterea umbrei", care a fost lansată în ziua de joi, 21 noiembrie 2019, la Târgul de carte Gaudeamus din București. Noua carte este redactată sub forma unui dialog între Aurel Rogojan și jurnalistul Dan Andronic.

În această lucrare, Aurel Rogojan susține că unul dintre elementele care i-au favorizat lui Klaus Iohannis accesul la funcția superemă în stat a fost faptul că Crin Antonescu, politicianul susținut de USL (Uniunea Social - Liberală) pentru funcția de președinte al României, ar fi fost decredibilizat și apoi chiar "părăsit", în anul 2014, de directorul său de campanie.

Cu privire la o presupusă implicare a SRI în alegerile prezidențiale din România, Aurel Rogojan se exprimă astfel: "S-a implicat în toate acele situații în care l-a obligat legea. Corect este să nu ne referim doar la SRI, ci la ansamblul Comunității Naționale de Informații și responsabilitățile acesteia în contextul proceselor electorale".

Comentarii