11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăDeputatul PSD Nicolicea doreşte sancţionarea aleşilor agresivi

Deputatul PSD Nicolicea doreşte sancţionarea aleşilor agresivi

Iniţiativa prevede sancţionarea deputaţilor scandalagii, în sensul evacuării acestora de la şedinţele de plen.

Scandalurile din Parlament schimbă legea. Deputatul PSD Nicolicea doreşte sancţionarea aleşilor agresivi
Iniţiatorul propune modificarea regulamentului, astfel încât deputaţii care tulbură dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor să fie atenţionaţi, daţi afară din sala de plen sau sancţionaţi pentru că deranjează şedinţa prin comportamentul sau vocabularul acestora.

“Este interzisă perturbarea activităţii parlamentare, proferarea de insulte sau calomii atât de la tribuna Camerei, cât şi din sala de şedinţe a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Parlamentului”, se arată în articolul 153 al proiectului de lege.

Articolul 154 va fi modificat astfel: “Preşedintele de şedinţă cheamă la ordine deputatul/deputaţii care tulbură dezbaterile sau creează dezordine. În cazul în care, după chemarea la ordine, deputatul/deputaţii continuă să se abată de la regulament sau împiedicăîn orice mod desfăşurarea normală a lucrărilorm preşedintele de şedinţă retrage cuvântul, iar dacă acesta/aceştia persistă, dispune eliminarea din sală.”

O altă prevedere adusă articolului 154 arată: “În cazul în care tulburarea persistă şi se produce o perturbare a activităţii parlamentare, iar acesta compromite continuarea dezbaterilor, preşedintele de şedinţă, în vederea restabilirii ordinii, suspendăşedinţa pentru o perioadă de timp determinată sau o închide. Aceasta se reia la convocarea preşedintelui de şedinţă.”

Proiectul de hotărâre a fost trimis la comisia de regulament pentru a da raport.

Propunerea vine ca urmare a scandalurilor din ultima vreme înregistrate în Parlament. Săptămâna trecută, mai mulţi protestatari au intrat, cu ajutorul unor invitaţii din partea USR. Imediat după ce au făcut accesul la Palatul Parlamentului, aceştia nu s-au dus la nivelul 1M, unde este grupul parlamentar al USR, ci au rămas la nivelul P1, unde au protestat, în timp ce premierul Viorica Dăncilă susţinea un discurs în plenul reunit despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România din ianuarie 2019.

Ulterior, conducerea Camerei Deputaţilor a decis că USR nu mai are voie să aibă invitaţi în Parlament, pe perioada acestei sesiuni.

Totodată, în această sesiune parlamentară au fost înregistrate mai multe scene tensionate şi chiar proteste, în principal a celor de la USR. Aleşii Puterii au criticat acţiunile şi nu o dată s-a ajuns la jigniri între parlamentarii din arcul guvernamental şi din Opoziţie.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă