Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputatul PSD Nicolicea doreşte sancţionarea aleşilor agresivi

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis trimiterea la Comisia pentru regulament, pentru raport, a proiectului care modifică Regulamentul Camerei, al deputatul PSD, Eugen Nicolicea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2018 - 14:31

Iniţiativa prevede sancţionarea deputaţilor scandalagii, în sensul evacuării acestora de la şedinţele de plen.

Scandalurile din Parlament schimbă legea. Deputatul PSD Nicolicea doreşte sancţionarea aleşilor agresivi
Iniţiatorul propune modificarea regulamentului, astfel încât deputaţii care tulbură dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor să fie atenţionaţi, daţi afară din sala de plen sau sancţionaţi pentru că deranjează şedinţa prin comportamentul sau vocabularul acestora.

"Este interzisă perturbarea activităţii parlamentare, proferarea de insulte sau calomii atât de la tribuna Camerei, cât şi din sala de şedinţe a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Parlamentului", se arată în articolul 153 al proiectului de lege.

Articolul 154 va fi modificat astfel: "Preşedintele de şedinţă cheamă la ordine deputatul/deputaţii care tulbură dezbaterile sau creează dezordine. În cazul în care, după chemarea la ordine, deputatul/deputaţii continuă să se abată de la regulament sau împiedicăîn orice mod desfăşurarea normală a lucrărilorm preşedintele de şedinţă retrage cuvântul, iar dacă acesta/aceştia persistă, dispune eliminarea din sală."

O altă prevedere adusă articolului 154 arată: "În cazul în care tulburarea persistă şi se produce o perturbare a activităţii parlamentare, iar acesta compromite continuarea dezbaterilor, preşedintele de şedinţă, în vederea restabilirii ordinii, suspendăşedinţa pentru o perioadă de timp determinată sau o închide. Aceasta se reia la convocarea preşedintelui de şedinţă."

Proiectul de hotărâre a fost trimis la comisia de regulament pentru a da raport.

Propunerea vine ca urmare a scandalurilor din ultima vreme înregistrate în Parlament. Săptămâna trecută, mai mulţi protestatari au intrat, cu ajutorul unor invitaţii din partea USR. Imediat după ce au făcut accesul la Palatul Parlamentului, aceştia nu s-au dus la nivelul 1M, unde este grupul parlamentar al USR, ci au rămas la nivelul P1, unde au protestat, în timp ce premierul Viorica Dăncilă susţinea un discurs în plenul reunit despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România din ianuarie 2019.

Ulterior, conducerea Camerei Deputaţilor a decis că USR nu mai are voie să aibă invitaţi în Parlament, pe perioada acestei sesiuni.

Totodată, în această sesiune parlamentară au fost înregistrate mai multe scene tensionate şi chiar proteste, în principal a celor de la USR. Aleşii Puterii au criticat acţiunile şi nu o dată s-a ajuns la jigniri între parlamentarii din arcul guvernamental şi din Opoziţie.

Comentarii

loading...