Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, atac la Elena Udrea

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat, în legătură cu faptul că Elena Udrea ar avea statutul de refugiat politic în Costa Rica, că ea trebuia să aibă curajul să stea în România să lupte şi să vorbească despre presupusele ilegalităţi ale judecătorilor şi procurorilor.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2018 - 14:01

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat vineri, pentru Mediafax, în legătură cu faptul că Elena Udrea ar avea statutul de refugiat politic în Costa Rica, că ea trebuia să aibă curajul să stea în România să lupte şi să vorbească despre presupusele ilegalităţi ale judecătorilor şi procurorilor.

"Sunt oameni din PSD cărora li s-au făcut dosare penale şi au stat cu demnitate, merg în procese în România si nu fug niciunde, iar tocmai aceia care erau prietenii statului paralel, tocmai ăştia fug. Dânsa dacă spune că nu are încredere în justiţia asta, de ce a participat în anii când erau ei pe cai foarte mari la chestiunile astea? E foarte simplu să fugi. Mai bine stătea aici să lupte şi să spună, dacă ştia anumite lucruri, despre judecătorii care încuviinţau mandate ilegale de interceptare, despre procurori. Adică ei participă la alcătuirea acestui sistem, apoi îl blamează şi fug în străinatate, spunând că sunt persecutaţi politic?", a explicat, pentru agenţia de presă Mediafax, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu.

 Avocatul Veronel Rădulescu a anunţat, vineri, la instanţa supremă, că fostul ministru al Turismului Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Apărătorul le-a comunicat magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că fostul ministru are, din luna martie, statutul de refugiat politic şi că doreşte să fie audiată în dosarul Bute, în care e acuzată de fapte de corupţie, prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie.

Procurorul DNA a contestat însă afirmaţiile avocatului Elenei Udrea.

"Nu rezultă nicăieri în acel document că i s-a dat statutul de refugiat. Se arată că există un interviu acolo când ea susţinea în faţa noastră că e în imposibilitatea de a se prezenta aici. Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. Se vorbeşte în actul respectiv de un carnet provizoriu", a spus procurorul DNA în faţa instanţei.

Comentarii