Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mihai Voicu (Foto: ExpressPress)

Deputatul PNL Mihai Voicu - trimis în judecată de DNA

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, a anunțat, joi, un comunicat al DNA. Procurorii îl acuză de folosire a influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2017 - 18:04

Procurorii îl acuză pe Voicu de folosire a influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit comunicatului, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

VOICU MIHAI ALEXANDRU, la data faptei președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,

MOGOȘ DAN LUCIAN ȘTEFAN, la data faptei secretar general coordonator al aceleiași organizații județene de partid, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea defolosire a influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,

ENEA CONSTANTIN COSMIN, la data faptei vicepreședinte al Biroului Permanent Teritorial al aceluiași partid politic și reprezentant al SC Coliseum SA, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani,

SC COLISEUM SA, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii DNA susțin că, "în perioada ianuarie - aprilie 2012, inculpatul Voicu Mihai Alexandru, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, beneficiind de ajutorul inculpatului Mogoș Dan Lucian Ștefan, și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuții individuale".

Pe baza acestui procedeu, 20 de membri ai organizației PNL au fost determinați să remită diverse sume de bani (între 5.000 – 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei.

Comentarii

loading...