Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputat PNL: Legea offshore nu poate fi modificată prin OUG, pentru că încă nu e promulgată

Deputatul PNL Virgil Popescu a afimat, marţi, că legea offshore nu poate fi modificată prin ordonanţă de urgenţă, din moment ce nu a fost încă promulgată şi solicită PSD să lase politicianismele, fiind o lege serioasă.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2018 - 12:42

"Cei de la PSD au demonstrat din nou că nu pun pe primul loc interesul naţional, ci propriile interese şi nu ţin cont de argumentele raţionale, care dacă ar fi fost incluse în lege ar fi însemnat gaz mai ieftin pentru populaţie şi încasări în plus la bugetul de stat. Vreau să le reamintesc celor doi domni că o lege poate fi modificată doar după ce este promulgată de preşedinte si cum legea a plecat la promulgare abia luni, 16 iulie, nu vad cum azi, 17 iulie, Guvernul să poata emite o OUG de modificare. Le solicit celor de la PSD să lase politicianismele, măcar în chestiuni serioase cum este legea offshore şi să răspundă sincer la următoarea întrebare: Cum se numeşte o lege care nu a apucat să fie promulgata dar pe care o doriţi modificată prin OUG?", a susţinut liberalul Virgil Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii, într-un comunicat de presă. 

Acesta a mai precizat că până şi parlamentarii ALDE nu sunt de acord cu acest proiect de lege, fiind modificări despre care nici ei nu ştiau.

"Constat că s-a trezit liberalismul în cei de la ALDE şi admit că ceea ce spune PNL de câteva luni bune, ca regimul fiscal offshore să fie diferit faţă de cel onshore, este un lucru bun, ALDE solicitând ca actul normativ să fie modificat de urgenţă, printr-o ordonanţă. Ba mai mult, cei de la ALDE ne spun ca ei nu au ştiut forma finală a acestei legi şi că au fost minţiţi de PSD pentru a vota-o. Aşa cum am reiterat, cei de la PSD au trecut peste orice argument raţional", a completat Virgil Popescu. 

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, şi-a exprimat, luni, nemulţumirea în privinţa adoptării legii Offshore, afirmând că nu a existat dialog între membrii coaliţiei de guvernare, parlamentarii formaţiunii fiind puşi ”într-o situaţie delicată”, şi a cerut Guvernului să modifice de urgenţă actul normativ.

"Având în vedere faptul că faţă de ceea ce noi am dorit să apară în lege în text nu reflectă în totalitate voinţa legiuitorului, se impune o intervenţie de urgenţă pe actul normativ", a declarat luni deputatul ALDE, Varujan Vosganian, la Parlament.

Pe 9 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat înainte ca deputaţii să voteze iniţiativa, că proiectul de lege a suferit modificări în comisie, astfel că nu va fi adoptat în forma adoptată deja de Senat. Printre modificările adoptate de comisie şi preluate de Camera Deputaţilor se numără şi cea referitoare la producţia de gaze care va fi tranzacţionată pe piaţa din România, care a crescut la jumătate, în loc de 30% cum era prevăzut iniţial. De asemenea, o altă modificare adusă de comisie şi adoptată de Camera Deputaţilor, se referă la introducerea sumelor încasate din revedenţe şi impozite suplimentare, care vor alimenta fondul special creat prin ordonanţa parteneriatului public-privat.

Comentarii

loading...