8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăDelegaţia permanentă a ALDE va vota ieşirea de la guvernare (surse)

Delegaţia permanentă a ALDE va vota ieşirea de la guvernare (surse)

Decizia de a ieşi de la guvernare a survenit după ce PSD nu a susţinut cererea ALDE vizând o restructurare guvernamentală şi un nou program de guvernare.

Liderul ALDE, Călin Popescu -Tăriceanu, se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale pentru că social-democraţii care l-ar fi votat în cazul unui candidat unic al PSD-ALDE nu o vor mai face, întrucât există candidat propriu al PSD, menţionează sursele.

Aceleaşi surse au precizat că Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare.

De asemenea, parlamentarii ALDE sunt dispuşi să voteze o moţiune de cenzură a Opoziţiei.

ALDE şi PRO România vor constitui o alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale, ALDE fiind dispus să îl susţină logistic pe candidatul independent Mircea Diaconu în cursa pentru Palatul Cotroceni, potrivit aceloraşi surse.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă