Marian Oprișan a pledat în favoarea restructurării guvernamentale

De ce a trecut Marian Oprișan de partea lui Mihai Tudose

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat astăzi, la sediul PSD că este nevoie de o restructurare totală a administrației centrale și implicit a Guvernului.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 08.01.2018 - 15:06

Declarația  vine după ce Oprișan a participat la  întâlnire cu premierul Mihai Tudose și susținătorii acestuia, care a avut loc la Palatul Victoria în această dimineață.

„PSD are guvernarea și are mari responsabilități. Trebuie să facem spitale, trebuie să facem autostrăzi, trebuie să asigurăm liniștea și ordinea publică, trebuie să asigurăm salariile românilor, pensiile și pentru asta trebuie discutat. Eu am niște probleme guvernamentale la nivelul județului Vrancea pe care trebuie să le discut cu primul ministru. Ca să ducem la capăt programul de guvernare asumat de PSD, este nevoie de o restructurare totală a administrației centrale și implicit a Guvernului”, a declarat Marian Oprișan la sediul PSD.

Prin pledoaria în favoarea restructurării guvernamentale, Oprișan s-a plasat în tabăra premierului Mihai Tudose, care dorește restructurarea pentru a elimina din Executiv unii dintre oamenii sprijiniți de Liviu Dragnea. Oprișan este de mai multă vreme nemulțumit de faptul că Liviu Dragnea l-ar fi marginalizat în PSD. Nu a primit funcții în Guvern de la Dragnea, nu a jucat un rol important așa cum o făcea pe vremuri. Între cei doi a apărut un conflict alimentat și de faptul că firma Teldrum a încercat să obțină contracte de asflatare în Vrancea, dând la o partea oamenii lui Oprișan.

Înainte de ședința CEX, premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire cu o parte din miniștrii cabinetului, în frunte cu vicepremierul Marcel Ciolacu. La ședință  și-a făcut apariția și Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea. La reuniunea de la Palatul Victoria a participat și liderul PSD Dâmboviţa, fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu. De altfel, recent, Țuțuianu a formulat critici la adresa lui Liviu Dragnea. ”Probabil că am deranjat pe anumiţi colegi, foarte mulţi sau unii dintre ei care aveau putere de decizie, inclusiv preşedintele partidului. Probabil că a avut anumite nemulţumiri faţă de faptul că eram foarte vizibil, apreciat şi de cei cu care lucram în minister, dar şi de presa naţională, unde n-aţi auzit critici la adresa mea legate de minister”, a declarat Adrian Tuţuianu într-o emisiune la postul local Columna TV. Țuțuianu a demisionat din funcție, după un comunicat al MapN privind lipsa de fonduri pentru plata salariilor.

 

Comentarii