Foto: Arhivă

Viorica Dăncilă, eurodeputat PSD: Nu poate fi înlăturat Dragnea într-un congres

Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaților PSD, a declarat luni că nu este posibil ca Liviu Dragnea să fie demis din funcția de președinte al PSD.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2018 - 09:42

Întrebată dacă ar simţi că există în cadrul PSD semne că s-ar dori înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, Viorica Dăncilă a replicat: "Categoric, nu".

"Liviu Dragnea este ales de către toţi membrii de partid, din toată ţara. Nu poate fi înlăturat preşedintele printr-un congres - pentru că am văzut aceste declaraţii făcute de unii şi alţii - pentru că nu dă voie statutul. Nu ai cum să înlături un preşedinte într-un congres, un preşedinte care este ales de membrii din toată ţara. Nu se pune problema înlăturării lui Liviu Dragnea. (...) Atunci când în toată ţara peste 500.000 de oameni au votat pentru preşedintele partidului, cum să îl demiţi? Nu este o funcţie publică, în care cineva este numit. Este un preşedinte ales al PSD", a declarat ea la sediul PSD.

În ce priveşte o restructurare a Guvernului, ea a precizat că trebuie cântărite argumentele pro şi contra. A mai arătat că este mulţumită de rezultatele Guvernului, în contextul în care bilanţul a reliefat îndeplinirea a 90% din obiectivele pentru 2017.

"Trebuie să vedem argumentele care susţin o restructurare şi cele care sunt împotriva acestei restructurări. Le punem în balanţă şi vedem. (...) Am văzut bilanţul făcut pe zece luni, anul trecut. Într-adevăr, Guvernul şi-a făcut treaba. Mai mult, am văzut faptul că avem o creştere economică - prima la nivel european - recunoscută de altfel de toate instituţiile europene. Aceasta demonstrează că Guvernul şi-a făcut treaba", a menţionat Dăncilă.

Comentarii