Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Darius Vâlcov, acuzat de discrimare şi amendat cu 1.000 de lei

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a fost acuzat de discrimare şi amendat cu 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării entru că l-a insultat protestatarul Sandu Matei, membru al Mişcării Rezist, şi i-a publicat fişa medicală.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2019 - 13:55

Este pentru a doua oară când Vâlcov este sancţionat de către CNCD.

"Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de “sandilău” şi publicarea fişei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate,  constituie faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecţiune medicală necontagioasă şi prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", a decis în unanimitate Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Consiliul a dispus aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale în valoare de 1.000 lei.

Colegiul Director afirmă că a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar, dar şi de faptul că, ulterior, Darius Vâlcov a şters de pe contul de Facebook afirmaţiile discriminatorii.

În octombrie 2018, Darius Vâlcov a fost amendat cu 2.000 de lei de CNCD pentru clipul care sugera că #rezist şi FDGR sunt organizaţii naziste. În acelaşi caz, social-democratul Liviu Pop a primit avertisment.

Comentarii