Cristi Danileț (Foto: cristidanilet.files.wordpress.com)

Danileț către Iordache: Legile se fac pentru societate, nu pentru magistrați

Judecătorul Cristi Danileţ spune că, dacă declaraţia fostului ministru Florin Iordache, potrivit căreia ''Legile justiţiei sunt făcute cu magistraţi şi pentru magistraţi" este reală, atunci ea este foarte gravă, informează Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2017 - 09:58

Judecătorul Cristi Danileț, fost membru CSM, critică declarația atribuită preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache.

''Dacă această declaraţie este reală, atunci ea este foarte gravă pentru două considerente: magistraţii nu au voie să facă legi. Amestecul lor în atribuţiile Legislativului nu e permis de Constituţie. Prin urmare, CCR va trebui să admită automat obiecţiile de neconstituţionalitate care s-au invocat şi să anuleze astfel tot demersul legislativ care s-a desfăşurat în ultimele două luni, ca fiind împotriva regulilor constituţionale; legile nu se fac pentru magistraţi, ci pentru societate. Cine spune altfel nu ştie nimic despre modul de funcţionare a unui stat democratic'', a scris Danileţ, joi, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii