14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDaniel Gheorghe: Conservatorismul este „garanția stabilității sociale și bunăstării economice”

Daniel Gheorghe: Conservatorismul este „garanția stabilității sociale și bunăstării economice”

În contextul discuțiilor din ultima vreme despre direcția în care trebuie să meargă Partidul Național Liberal, Daniel Gheorghe, viceliderul PNL din Camera Deputaților, este una din vocile care susține o direcție liberal-conservatoare pentru viitorul formațiunii politice. 

Potrivit liderului liberal, „conservatorismul social și identitar este garanția stabilității sociale și a bunăstării economice. O societate rațională nu poate trăi printre revoluții și experimente sociale utopice. Ordinea legitimă, identitatea organică și valorile morale derivate direct din creștinism sunt lucruri care nu se pot negocia și care trebuie așezate mai sus de orice dispută doctrinară ori politică.” 

Acesta a ținut să explice vacuitatea conceptului de „ultraconservatorism”, atașat de multor politicieni conservatori din țara noastră. Ultraconservatorismul este „un termen aberant, comun acelora care acum jumătate de secol ar fi închinat ode regimului sovietic iar astăzi s-au convertit la marxism cultural, prin care descoperi rapid ideologiile stângii radicale postmoderne.”

Recent, într-un interviu pentru PS News, dat în contextul recentelor tensiuni între conducerea PNL și vechea garda PDL, Gheorghe a dat câteva detalii cu privire la direcția pe care și-ar dori-o pentru partid.

„Sunt adeptul liberalismului conservator. Partidul are nevoie de mai multă fermitate în ceea ce înseamnă libertatea economică, în ceea ce înseamnă susținerea și încurajarea capitalului românesc în economie, dar totodată PNL trebuie să își asume o serie de valori identitare: tradiția, familia, biserica, educația sănătatea etc. Sunt foarte multe zone în care PNL poate avea o serie de puncte de convergență cu ceea ce așteaptă românii și ceea ce ține de identitatea națională a poporului român. Sunt mai curând împotriva intervențiilor statului în a reglementa ideologic societatea, ceea ce din păcate în România se încearcă dar fără mult succes. Cred că PNL trebuie să meargă pe linia brătienilor, ceea ce presupune asumarea unui proiect național pe termen lung pentru ca România să se dezvolte și să poată fi o forță în Europa”, a precizat Gheorghe.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă