Daniel Funeriu (foto: Facebook)

Daniel Funeriu: „E fizic imposibil pentru un şef de partid să cunoască pedigree-ul membrilor”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a comentat astăzi „scandalul” referitor la Cioloş-securitate și a punctat câteva lucruri.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2019 - 16:08

„Referitor la "scandalul" Cioloş-securitate am de spus următoarele, am de spus următoarele:

1) e fizic imposibil pentru un şef de partid să cunoască pedigree-ul membrilor. Aşa că e incorect să se pună în cârca lui Dacian Cioloş ceea ce ar fi făcut tatăl secretarului său general.

2) Este esențial să fie scoşi în afara vieții publice toți foştii securişti dar şi rudele lor. Da, copiii nu au nicio vină pentru acțiunile părinților, dar pentru orice om normal la cap e limpede că prezența unui pui de lucrător al securității într-o poziție de forță duce inevitabil la reactivarea tuturor rețelelor în care era implicat tatăl securist.

3) Pentru cei mai tineri, doritori pe bună dreptate de "oameni noi", şi pentru care "securitatea" e ceva vag şi nedefinit: securiştii erau cele mai abjecte instrumente ale terorii comuniste, Gestapo-ul comunist, care pentru voi nu înseamnă nimic, dar pentru bunicii şi părinții voştri înseamnă aripi tăiate, oase rupte, creiere strivite. Securiştii nu erau proşti, ci erau ticăloşi. Acei ticăloşi cu ştaif care s-au reorientat după 89 în afaceri şi rețele politice care au parazitat România şi viețile voastre mai abitir ca o tenie. Aşa că îi încurajez pe doritorii de "oameni noi" să bage un haştag "fără pui de securişti" dacă sunt oneşti şi pe Dacian Cioloş să dea afară orice asemenea element pentru a clădi o adevărată structură utilă României.”, a spus Daniel Funeriu, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că istoricul Marius Oprea, cunoscut ca "vânătorul de securiști", a publicat vineri un articol în care susține că în spatele înregistrării la tribunal al Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), condus de Dacian Cioloș, se află Alexandru Iordache, fondatorul firmei de avocatură "Iordache & Partners", fost maior de Securitate înainte de 1989 și chiar anchetatorul care s-a ocupat de ancheta care l-a vizat pe el în 1988.

Comentarii