Daniel Dragomir: un membru în Comisia de control al SRI îi servește ceaiul lui Dumbravă

Locotenent colonelul (r) SRI Daniel Dragomir l-a acuzat, într-un interviu la Antena 3, pe reprezentatul USR în Comisia parlamentară de control al activității SRI că este omul generalului SRI Dumitru Dumbravă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.02.2018 - 18:41

Reprezentantul USR în comisie este deputatul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

„Inclusiv în Comisia parlamentară există un parlamentar care îi servește ceaiul generalului Dumbravă. Și când era audiat generalul Dumbravă, nu știa cum să se grăbească să-i servească ceaiul. (...) Este vorba despre reprezentantul USR în comisia parlamentară”, a declarat Dragomir la Antena 3.

Daniel Dragomir a afirmat că așteaptă desecretizarea audierii generalului Dumbravă în Comisia SRI, însă acest lucru întârzie. Audierea a avut loc pe 22 noiembrie 2017. Ulterior, președintele Comisiei, Claudiu Manda, a afirmat că s-a cerut demiterea lui Dumbravă din funcția de secretar general al SRI.

Pentru a elimina suspiciunile menționate de  Manda, în ceea ce privește corespondența între SRI și Comisie, Biroul Executiv al SRI a hotărât, în ședința din 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituțional să nu se mai facă prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul directorului.

Generalul Dumbravă a devenit cunoscut opiniei publice după ce a afirmat, într-un interviu, pe vremea când era șeful Serviciului juridic al SRI, că Justiția este un „câmp tactic”. Daniel Dragomir l-a acuzat pe Dumbravă că a dat dipoziții unor judecători, cu privire la anumite dosare.

Comentarii