11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDaniel Dragomir: SRI are de ales: Constituția sau protocoalele?

Daniel Dragomir: SRI are de ales: Constituția sau protocoalele?

“Acest mesaj se adresează în special foștilor mei colegi și inimii SRI-ului. Să știți că SRI-ul nu e format doar din oameni, uniforme, arme și microfoane. SRI-ul are și o inimă. Această inimă bate pentru România și pentru români. Acestei inimi mă adresez astăzi”, spune Dragomir.

Dragomir spune că protocoalele nu sunt altceva decât “înțelegeri ilegale”. “Nicăieri în lumea civilizată o țara nu poate fi condusă pe bază de protocoale secrete. Democrația, libertatea, Constituția și legile sunt singurele care pot guverna o societate democratică. Găsiți mai jos toate explicațiile juridice necesare. Vă rog să le citiți cu atenție Că să înțeleagă toată lumea, aceste protocoale sunt înțelegeri ilegale, care au adăugat la lege și au constituit coloana vertebrală a statului paralel. Brațul “juridic” secret prin care s-au comis abuzuri inimaginabile împotriva democrației românești, împotriva a mii de români”, mai spune fostul ofițer SRI.

Fostul ofițer SRI propune și soluții.

“Soluțiile sunt clare și fac apel la toate forțele politice naționale:

⁃ Astăzi, absolut toate aceste protocoale trebuie declarate ilegale și abrogate de urgență de către Guvern. Executivul trebuie să răspundă ferm acestei încălcări grosolane a ordinii Constituționale și să restabilească domnia legii.

⁃ Executivul și coaliția PSD – ALDE trebuie să se trezească după aproape doi ani de letargie și să adopte de urgență măsurile legale necesare care se impun pentru a distruge statul paralel. Astăzi, în pușcării se află mii de oameni nevinovați. Aceștia trebuie eliberați de urgență.

⁃ După aceste măsuri, se impune o Comisie specială la nivelul Parlamentului pentru a investiga și analiza abuzurile din ultimii ani. Această Comisie trebuie să prezinte în termen de maxim 6 luni recomandări clare pentru ca aceste abuzuri să nu se mai întâmple niciodată în România, concomitent cu propuneri concrete de modificare a legislației penale și din domeniul securității naționale.”

România riscă să fie izolată internațional, spune Dragomir. “Reacțiile internaționale din ultimele zile ne arată că România riscă să fie scoasă de pe harta națiunilor democratice. Abuzurile din România nu mai pot fi acoperite de campaniile de PR plătite de statul paralel pe bani grei. Nu mai este vremea pentru politica struțului”.

“Este vorba despre principii, despre România și ce Românie ne dorim. O Românie democratică în care drepturile fundamentale sunt respectate, un adevărat stat de drept? Sau o Românie a Securității 2.0, a protocoalelor și a culoarelor? Respectăm cu toții Constituția sau o aruncăm la gunoi și o înlocuim repede cu un Protocol al statului paralel”, încheie Dragomir.

 

Articolul complet AICI

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă