Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă: Vor fi evaluate pagubele din localităţile afectate de precipitaţii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că în localităţile afectate de precipitaţiile abundente vor fi evaluate pagubele, pentru a se stabili cu exactitate intervenţiile necesare de la nivelul Guvernului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2018 - 13:56

"În ultimele zile au fost înregistrate ploi abundente, care au generat inundaţii şi pagube pentru anumite comunităţi. Am convocat în această dimineaţă un comandament, pe de o parte pentru a analiza situaţia existentă, iar pe de altă parte să putem să anticipăm posibilele efecte, în urma riscurilor de inundaţii pe care hidrologii le-au semnalat în avertizările din cursul zilei de ieri. (...) În localităţile afectate se vor organiza activităţi de evaluare a pagubelor, vom centraliza aceste pagube pentru a cunoaşte cu exactitate de ce intervenţii au nevoie de la nivelul Guvernului. Suntem pregătiţi ca, în cel mai scurt timp, să oferim sprijin comunităţilor afectate", a spus Dăncilă, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

Ea a apreciat efortul celor care în ultimele zile au fost implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

"Pentru orele următoare am solicitat atenţie maximă din partea autorităţilor locale şi din partea tuturor celor implicaţi. Vor rămâne activate comandamentele locale pentru situaţii de urgenţă şi grupele operative ale ISU", a precizat ea.

Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum şi zona Carpaţilor Orientali se află joi sub Cod galben de ploi.

Atenţionarea emisă de ANM vizează 17 judeţe, respectiv Suceava, Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea, Constanţa şi municipiul Bucureşti.

Codul galben a fost emis pentru intervalul 28 iunie, ora 3,00 - 28 iunie ora 23,00.

Comentarii

loading...