15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă spune că oficialii Comisiei Europene au fost dezinformaţi

Dăncilă spune că oficialii Comisiei Europene au fost dezinformaţi

Am urmărit cu atenţie mesajul transmis de Comisie şi am văzut o dezinformare – se vorbea de amnistie. Ministrul Justiţiei nu a vorbit de amnistie. Ministrul Justiţiei a vorbit de o ordonanţă în care să dea posibilitatea celor care au fost judecaţi de complete formate, constituite ilegal să aibă parte de un complet constituit legal, astfel încât omul să aibă certitudinea că a fost judecat corect”, a declarat la Antena 3 Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că s-ar putea relua şi procesele celor care au fost achitaţi. nu numai a celor care au fost condamnaţi.

 

”Pot fi condamnări mai mari sau pot exista situaţii în care să se descopere că aceste condamnări nu trebuiau date. Acest lucru dă şansa unui proces corect pentru cetăţeni şi cred că asta face parte din drepturile omului. Tocmai faptul că nu s-a făcut referire la acest lucru, ci la amnistie arată încă o dată că informaţiile care se trimit la Bruxelles nu sunt conforme cu realitatea”, a conchis Viorica Dăncilă.

 

Dăncilă: Multe dezinformări vin de la eurodeputaţii români. Să le fie ruşine

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu TV difuzat sâmbătă, că ”este neplăcut că multe din dezinformări vin de la eurodeputaţii români” şi că acestora ar trebui să le fie ruşine, pentru că au fost votaţi să reprezinte ţara, nu să exporte problemele interne la nivel european.

”Din păcate foarte mult şi cred că aceasta (dezinformarea – n.r.) a fost principala problemă în România. Nu faptul că România nu era pregătită, România era pregătită pentru preşedinţie, nu faptul că România nu ar putea soluţiona probleme majore la nivel european, ci faptul că alţii au spus că România nu poate şi au venti cu aceste dezinformări. Ceea ce este neplăcut este că multe din aceste dezinformări vin din România, de la membrii Parlamentului european români şi nu putem uita faptul că nu au fost numai dezinformări, au fost eurodeputaţi care au votat împotriva României”, a declarat la Antena 3 Viorica Dăncilă.

Premierul a dat ca exemplu şedinţa în care a prezentat priorităţile preşedinţiei române a Consiliului UE.

”Toţi membrii, aproape toţi membrii PE se aşteptau la o dezbatere constructivă bazată pe soluţii, pe creionarea unor metode de cooperare cât mai strânsă între grupăurile politice. Din păcate tot ceea ce a fost negativ, tot ceea ce a adus o umbră asupra imeginii preşedinţiei a venit tocmai din partea membrilor PE din România din grupul PPE. Aceste lucru a nemulţumit. Au fost mulţi eurodeputaţi cu care m-am întâlnit şi mi-au spus că e o ruşine ceea ce s-a întâmplat – tocmai membrii ai PE din România sdă vină cu astfel de acuzaţii, astfel de afirmaţii este fără precedent. Este foarte greu de combătut, dar cred că celor care fac aceste lucruri ar trebui să le fie ruşine. Să le fie ruşine pentru faptul că i-au votat oamenii să reprezinte ţara şi să-şi apere ţara. Indiferent de situaţia internă, nu trebuie să exportăm problemele interne la nivel european sau internaţional”, a adăugat Dăncilă.

 

Dăncilă: Eu nu văd să fie încălcat statul de drept

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu TV difuzat sâmbătă, că nu vede ca statul de drept să fie încălcat şi a recomandat Opoziţiei să nu facă din această temă un subiect de campanie electorală pentru că ar aduce un prejudiciu României.

”Eu nu văd ca în România să fie încălcat statul de drept şi nu aş vrea ca acest subiect să devină subiect de campanie electorală”, a spus la ANtena 3 Viorica Dăncilă.

Ea a recomandat Opoziţiei să nu facă din această temă un subiect de campanie electorală.

” Dacă cineva din România crede că are de câştigat dacă face din acest lucru un subiect de campanie electorală eu nu cred acest lucru. Eu cred că acest subiect va aduce un prejudiciu României”, a adăugat premierul.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă