Dăncilă spune că i-a trimis lui Iohannis propunerea de numire a Anei Birchall ca vicepremier

Premierul Viorica Dăncilă spune că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Anei Birchall în funcţia de vicepremier şi că aşteaptă răspunsul şefului statului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2019 - 17:06

"Eu cred că domnul preşedinte nu are motive să respingă această propunere având în vedere că Ana Birchall a fost vicepremier pe parteneriat strategic", a afirmat Dăncilă.

Dăncilă a fost întrebată, marţi, dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea Anei Birchall ca vicepremier.

"Da, am trimis astăzi propunerea către Cotroceni, către domnul preşedinte Iohannis, am discutat despre această propunere, aştept răspunsul domnului preşedinte. Eu cred că domnul preşedinte nu are motive să respingă această propunere având în vedere că Ana Birchall a fost vicepremier pe parteneriat strategic", a afirmat Dăncilă.

De asemenea, întrebată când va face o propunere de vicepremier pentru cele două posturi, Dăncilă a spus că o propunere pentru cele două portofolii, de vicepremier pe parteneriat strategic şi vicepremier pe probleme economice, va fi făcută după ce Viorel Ştefan îşi va finaliza mandatul, deci la sfârşitul lunii iunie.

"Bineînţeles, voi discuta despre remaniere în cadrul Comitetului Executiv Naţional, voi asculta părerea colegelor şi colegilor mei, vom lua o decizie referitoare la fiecare portofoliu în parte. Nu vreau să iau eu aceste decizii, aceste decizii se iau pe baza unor evaluări ale activităţii miniştrilor, pe baza îndeplinirii pogramului de guvernare şi aceste decizii se iau în forurile statutare", a mai spus Dăncilă.

Comentarii