Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă scapă de oamenii lui Dragnea

Dăncilă scapă de oamenii lui Dragnea

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a început înlăturarea oamenilor lui Liviu Dragnea de la vârful partidului și readucerea adversarilor fostului președinte în prim-plan.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 29.05.2019 - 16:40

Viorica Dăncilă va fi flancată, în urma ședinței Comitetului Executiv, de doi dintre cei mai înverșunați adversari ai fostului președinte Liviu Dragnea. Astfel, Paul Stănescu a devenit președinte executiv interimar al PSD, după ce Viorica Dăncilă, președintele executiv, a fost promovată președinte interimar.  Gabriela Firea a anunţat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că a revenit în Comitetul Executiv şi în Biroul Permanent ale partidului. Firea își pierduse aceste funcții în urma conflictului cu Liviu Dragnea. Stănescu și Firea au fost, în toamna anului trecut, în fruntea unui grup de 20 de social-democrați care au cerut demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD.

În schimb, susținătorii fostului președinte și-au pierdut sau își vor pierde pozițiile.  La ședința Comitetului Executiv al PSD, Codrin Ștefănescu a pierdut postul de secretar general, fiind înlocuit cu Rodica Nassar. Gabriela Firea a propus ca Ștefănescu să se retragă din funcție dar acesta a refuzat să plece de bunăvoie, fiind susținut de Lia Olguța Vasilescu.  Paul Stănescu i-a cerut imperativ lui Ștefănescu să plece. ”Cine te vede pe tine îl vede pe Dragnea!”, i-a spus Paul Stănescu lui Ștefănescu. Acesta a cerut să se voteze pentru demiterea sa, în speranța că va câștiga la vot. A pierdut însă, și a fost demis. Lia Olguța Vasilescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al PSD, anticipând că va fi demisă dacă nu demisionează.

De asemenea, Anca Alexandrescu va fi înlocuită din funcția de consilier de imagine la partid, după ce Viorica Dăncilă o concediase și din Guvern. Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă Darius Vâlcov, Anca Alexandrescu sunt oameni cu care mai poate colabora, replica ei fiind: ”Cu Anca Alexandrescu exclus. După cum ştiţi, este consilierul onorific pe probleme de comunicare în cadrul aparatului primului-ministru, mâine o voi  elibera din funcţie. Şi la partid la fel”.

 Liderii PSD au optat, prin vot, pentru varianta de a rămâne la guvernare. ”Cu o singură excepţie toţi colegii au coniderat că nu trebuie să amestecăm voturile pentru că i-am dezamăgi pe cei care ne-au votat în 2016. Dacă nu vom putea susţine acest lucru la o moţiune, este evident că va trebui să renunţăm la guvernare”, a declarat Dăncilă. Premierul a nunţat că la Justiţie a fost nominalizată Ana Birchall, la Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, la Ministerul pentru Românii de pretudindeni – Natalia Intotero, iar vicepremier pentru parteneriate strategice – Titus Corlăţean, ”pentru experienţa pe care o are”. Posturile sunt vacante de mai multă vreme, dar președintele Klaus Iohannis a refuzat primul set de propuneri ale PSD.

 

Comentarii