Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă s-a întâlnit cu Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi cu Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, cu care a discutat despre cooperarea bilaterală între cele două state, despre situaţia economică a României şi despre evoluţiile de securitate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.11.2018 - 14:59

Pe parcursul întrevederii, premierul Dăncilă şi Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani au discutat despre modul în care poate fi aprofundată cooperarea bilaterală în plan economic şi sectorial, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Astfel, Şeicul a evidenţiat deschiderea pe care statul Qatar o are faţă de intensificarea cooperării cu România, inclusiv prin creşterea nivelului schimburilor economice şi comerciale, invitând România să propună domenii concrete de interacţiune care să fie discutate în cadrul întrevederilor ce se vor desfăşura la Doha atât în cadru guvernamental, cât şi în dialogul business-to-business.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a refirmat angajamentul său şi al Guvernului pentru consilidarea relaţiilor cu lumea arabă şi a apreciat că relaţia cu statul Qatar se află într-o etapă importantă a evoluţiei sale.

„Înaltul demnitar a arătat că România are o situaţie economică stabilă şi predictibilă, exprimând interesul de a coopera cu partea qatareză în domenii prioritare precum infrastructura, sănătatea, agricultura şi turismul”, se arată în comunicatul de presă al Executivului.

De asemenea, premierul român a subliniat şi susţinerea ţării noastre pentru reluarea dialogului dintre statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului, şi a spus că România, care va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, va continua să acorde o importanţă specială dezvoltării relaţiilor cu această regiune.

Comentarii