Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă, mesaj pentru Iohannis după respingerea Olguței Vasilescu

Premierul Vioroca Dăncilă a declarat, referindu-se la respingerea numirii Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că argumentele preşedintelui Klaus Iohannis pentru o astfel de deciziei sunt necredibile, cerându-i şefului statului "să abandoneze jocurile politice".

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 08.02.2019 - 13:05

"Argumentele folosite de preşedinte pentru ceea ce este un blocaj la adresa Guvernului sunt necredibile. Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare la adresa preşedintelui. Îi solicit să abandoneze jocurie politice. România este mai importantă decât o campanie electoraă sau jocurile politice", a spus Dăncilă.

Potrivit acesteia, ”Ministerul Dezvoltării are nevoie de un un ministru titular, un ministru dedicat, un ministru cu experenţă”.

”Tocmai de aceea am nominalizat-o pe Olguţa Vasilescu, un om cu o exprinţă vastă în administraţia locală, dar şi în activitatea ministerială”, a mai spus Viorica Dăncilă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta "nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă".

"De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice", mai spune preşedintele, reproşându-i acesteia şi "declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei". 

 

Comentarii

loading...