11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăDăncilă, mesaj de Ziua Naţională a SUA: ,,Prosperitate tuturor cetăţenilor americani''

Dăncilă, mesaj de Ziua Naţională a SUA: ,,Prosperitate tuturor cetăţenilor americani”

Ea a subliniat relațiile bilaterale dintre cele două state și dorința de aprofundare a parteneriatului în domeniile politic, militar şi de securitate, economic şi social. 

,,Celebrarea Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii îmi oferă plăcutul prilej de a evoca relaţia strânsă şi dinamică pe care România o dezvoltă cu unul dintre cei mai puternici aliaţi şi parteneri ai săi. Dialogul România – SUA este conturat de liniile majore de acţiune definite de Parteneriatul Strategic bilateral. Dezvoltarea, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, în domeniile politic, militar şi de securitate, economic şi social, constituie priorităţi ale Guvernului României”, se arată în mesajul transmis de premier.

Totodată, Dăncilă a salutat rolul comunițății românești din SUA. 

,,Guvernul României apreciază şi salută cu multă căldură rolul comunităţii româneşti din SUA, ca element de apropiere, coeziune şi legătură solidă inter-umană, socială şi culturală. Contăm, ca şi până acum, pe sprijinul esenţial al acestei comunităţi pentru obiectivul României de a deveni un puternic pol de dezvoltare regional. Transmit calde felicitări Statelor Unite ale Americii, alături de urări de pace şi prosperitate tuturor cetăţenilor americani!”, a mai transmis premierul. 

Ziua Independenței, cunoscută și ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii.

Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite. Ziua Independenței este ziua națională a Statelor Unite ale Americii. 

Cele mai citite

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă